spinner

Muziekconcerten en Crypto

di 19 apr 2022
Thema: Algemeen

Concerten zijn goed voor je. Als je van muziek houdt, weet je hoe een geweldige concertzender of concert je humeur kan verbeteren.

Muziek is het medicijn voor de geest. Hetzelfde geldt vandaag de dag, zoals blijkt uit een reeks onderzoeken. Of de artiest nu Beyoncé, Taylor Swift of Bruce Springsteen is, het bijwonen van een concert blijft geweldig. De crypto draagt ook steeds meer een steentje bij in de muziek en concert wereld.

Dogecoin en muziek theaters
Het aantal mensen dat dodgecoin kopen neemt toe. Musk’s Tesla kondigde in december aan dat het DOGE accepteert voor merchandising betalingen. AMC Theatres, dat eind 2021 begon met het accepteren van betalingen in een handvol crypto’s, zegt dat het rond maart 2022 de deuren zal openen voor betalingen met Dogecoin en Shiba Inu (SHIB).

Tezos Coin en muziek
“Evolutionair, Revolutionair en alles daartussenin.” Tezos is een gedecentraliseerde open-source blockchain die peer-to-peer-transacties kan uitvoeren en als platform kan dienen voor het implementeren van slimme contracten. De native cryptocurrency voor de Tezos-blockchain is de tez met het symbool XTZ. De Tezos Foundation heeft aangekondigd dat Warner Music de Tezos-blockchain heeft geselecteerd om Music NFT’s oftewel non-fungible token aan te sturen voor de Web3-revolutie van de muziekindustrie.

Waar worden Tezos-munten voor gebruikt?
Net als Bitcoin en Ethereum is Tezos een gedecentraliseerd grootboek dat gebruik maakt van blockchain-technologie. Net als Ethereum is Tezos ontworpen om gebruik te maken van slimme contracten. De term ‘Tezos’ is oud-Grieks voor ‘slim contract’, aldus de ontwikkelaars. De tezos coin kopen kan bij nagenoeg ieder beleggingsplatform.

Muziek en concerten zijn gezond voor de geest
Het bijwonen van muziekconcerten heeft zijn voordelen die van invloed zijn op de kracht om investeringsbeslissingen te nemen. Je gemoedstoestand en geeft wordt dankzij muziek verhelderd. Het is gunstig voor de lange termijn. Het beleggen in cryptovaluta heeft zijn voor- en nadelen. Daarom moet je heel voorzichtig zijn bij het beleggen van je geld in digitale activa zoals Dogecoin en Tezos coin.

Stressvermindering
Het bijwonen van een muziekuitvoering vermindert de afgifte van cortisol en andere stresshormonen, blijkt uit een onderzoek van onderzoekers van Imperial College London dat in februari in het tijdschrift Public Health is gepubliceerd.

Pijnstilling
Het luisteren naar muziek voor, tijdens en na de operatie heeft een pijnstillend effect op patiënten. Hetzelfde geldt voor mensen die concerten bijwonen. Als je opgewonden bent bij een concert, geven je hersenen endorfines vrij, neurotransmitters die pijn blokkeren. “Luisteren naar de muziek waar je van houdt, kan je pijngrens verhogen”

Een gevoel van verbondenheid en gemeenschap
De moeite nemen om naar een concert te gaan en met duizenden andere mensen van de muziek te genieten, is een positieve, gemeenschappelijke gebeurtenis waardoor je je verbonden voelt met andere mensen, wat goed is voor je mentale en lange levensduur.