spinner

Nieuw op de Concertzender: Carib Calling

Thema: Wereld

 

 

Het Caribisch gebied is recent volop in het nieuws geweest door de verwoestende stormen Irma en Maria. Het toeval wil dat de Concertzender rond die tijd net de eerste opnamen achter de rug had van een nieuw programma over muziek uit dat gebied: Carib Calling. De programmamakers nemen de luisteraar mee langs de muzikale parels van de Cariben.

In Carib Calling kunt u luisteren naar muziek uit Suriname, de Cariben en Zuid-Amerika. De presentatie van de serie is in handen van Noraly Beyer, redacteur en presentator van het NOS Journaal van 1985 tot 2008, en Guilly Koster, programmamaker en producent bij o.a. de VPRO, NPS en Human.

Special guest: Lydia Emanuels

Carib Calling wordt een programma rondom een ‘special guest’ die zelf zijn/haar thema en de muziek mag bepalen. In de eerste uitzending, op vrijdag 6 oktober, ontvangt Noraly Beyer Lydia Emanuels. Emanuels is een radiovrouw van het eerste uur. Ze begon in 1956 te werken bij de Wereldomroep. Van 1970 tot 1977 werkte ze bij de SRS (Stichting Radio Suriname) en tot 1985 weer als programmamaker bij de Wereldomroep.

Lydia Emanuels werd na haar pensionering in Nederland benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau; uit handen van president Ronald Venetiaan ontving zij voor haar verdiensten voor de Surinaamse radio de onderscheiding Ridder in de Ere-Orde van de Gele Ster.

Carib Calling

Elke eerste en tweede vrijdag van de maand van 21:00 tot 22:00 uur op de Concertzender.