spinner

Concertzender registraties: wanneer is het op de radio?

Symfonieorkesten, recitals, festivals, jamsessies, orgelconcerten: de Concertzender maakt per ongeveer 200 opnamen. Vaak vragen enthousiaste bezoekers onze technici wanneer het concert wordt uitgezonden. Omdat dat per concert verschilt en we ook afhankelijk zijn van anderen, is die vraag meestal niet 1-2-3- te beantwoorden. Jammer! Maar Theo van Soest bedacht een tussenoplossing die het probleem gedeeltelijk oplost.

De Concertzender website vermeldt alle gemaakte Concertzender opnames. Zodra we daarover iets kunnen melden, voegen we de verwachte uitzenddatum en tijd toe. We nemen op in de meeste genres:

Jazz: regelmatige opnames in het Bimhuis
Wereldmuziek: diverse podia, waaronder het Houtfestival in Haarlem
Klassiek: o.m. het Concertgebouw en Muziekgebouw aan het IJ.
Oude muziek: veel locaties, hoogtepunt is het Festival Oude Muziek (FOM)
Moderne muziek: veel locaties, hoogtepunten zijn het Gaudeamus Festival en November music,
Amateur muziek: vele locaties, meestal koren

 

Producers
Er zijn drie producers: Wijnand de groot, Chris Pit, Kees van de Wiel.Zij zoeken “passende opnametechnici” qua affiniteit, apparatuur en reisafstand, die de live-registratie verzorgen en daaruit een mix samenstellen. Hoe complexer de uitvoering, hoe meer werk die afwerking is. Daardoor zijn er minimaal een paar weken nodig voor het hele traject van afwerken, toestemming en overdracht.

Met de rubriek Concertopnamen willen we nieuwsgierige concertbezoekers zo snel mogelijk van dienst zijn. Omdat de opnametechnicus in het algemeen geen idee heeft van de uitzenddatum kan zij/hij nu luisteraars met één url bedienen.Zo kunnen we bezoekers meer betrekken bij onze concertregistraties.

Vragen
Wat vindt u van onze concertregistraties? En van het uitzendtijdstip daarvan in de nieuwe programmering? Welke concerten spreken u vooral aan en waarom? En welke concerten zouden we vaker (of minder vaak) moeten opnemen?

Stuur uw reactie en suggesties naar Reactie de Redactie.