spinner

De Zwervende Microfoon

vr 12 jan 2018 21:00 uur

Polyfone zang uit Sardinië, Bulgarije en Georgië.

 

1.2.3.

1- Sardinië.
Het ensemble Cuncordu e Tenore de Orosei staat op de eerste plaats in het uitgestrekte panorama van de traditionele Sardijnse muziek. Het repertoire heeft twee specifieke vocale vormen: voorouderlijke pastorale liederen genaamd “Concordu” (of Gotzos) en de liederen die de Passie van Christus vieren, de “Tenore”.
Cd. ‘Novaera’, van het ensemble Cuncordu e Tenore de Orosei, (2015). Label: Buda Records/Xango music distribution, code: 4737042. Video

2- Bulgarije.
De Sofia Singers interpreteren liederen in de traditie van de Bulgaarse polyfonie die zich bevindt tussen klassieke- en volksmuziek uit de Oost-Europese landen. Met antieke, pre-christelijke wortels, interpreteert het koor onder andere kerstliederen uit de westerse landen.
Cd. ‘Chants de Noël’ van de Sofia Singers Les Voix Bulgares (1996). Label: Frémeaux & Associés, code : FA406.

3- Georgië.
Het Rustavi Ensemble is een Georgisch volksmuziek ensemble dat werd opgericht in 1968. Liederen in polyfone zang en rijke stemmen karakteriseren het Rustavi koor. Het ensemble doorbreekt etnische grenzen van de regionale stijlen bij het uitvoeren van etnografisch authentieke muziek uit alle delen van Georgië.
Cd. ‘Georgian Songs’ van het Ensemble Rustavi (2007). Video

Samenstelling: