Emiel Stöpler | Program maker | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Programmamaker - Emiel Stöpler

Emiel is musicus, schrijver en woonachtig in de omgeving van Zwolle. In de jaren negentig studeerde hij enkele jaren klassiek gitaar en compositie aan conservatoria in respectievelijk Rotterdam en Gent.

Emiel schreef muziek voor een permanente tentoonstelling in het Fries Natuurmuseum in Leeuwarden, voor Strijktrio Sciolto, voor het Zwols Collectief (een klassiek septet), voor het New American Mandolin Ensemble, voor een dvd productie in opdracht van het Etty Hillesum Centrum, om een aantal opdrachtgevers te noemen. Tot dusver heeft hij twee cd’s uitgebracht met eigen fingerstyle gitaarmuziek. Een nieuw album is in de maak.

Naast het schrijven en spelen van muziek heeft Emiel een autobiografisch boek op zijn naam staan dat in 2007 werd gepubliceerd bij uitgeverij SWP, dat inmiddels is uitverkocht. Momenteel is Emiel bezig aan zijn tweede, eveneens autobiografische, boek.

“Met het samenstellen van programma’s voor de Concertzender kan ik mijn liefde voor het verzamelen en beluisteren van muziek combineren met m’n passie voor het schrijven van teksten. Ik maak eens per twee maanden een thema-uitzending over hedendaagse klassieke muziek, waarbij ik een voorkeur heb voor werk dat toegankelijk is voor de luisteraar, wat niet hoeft te betekenen dat het ook niet vernieuwend kan zijn. Muziek is voor mij een soort onuitputtelijke ontdekkingsreis, waar geregeld (maar toch ook onverwachts) weer iets nieuws aan de horizon verschijnt”.

emielstopler.com