Joep à Campo | Program maker | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Programmamaker - Joep à Campo

Joep à Campo, programmamaker bij de Concertzender & al dertig jaar verbonden als historicus aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam (Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen, vakgroep Multiculturele Samenlevingen).

“Ik heb onder meer in internationale tijdschriften gepubliceerd over de sociale geschiedenis van de tango op basis van de liedteksten. Hoe belangrijk die zijn ontdekte ik als tangodanser in Buenos Aires, omdat dames vaak onder het innig dansen die liedjes meezingen in je oor. En zo word je natuurlijk vanzelf liefhebber van de tangomuziek en kenner van de liedteksten. In 2013 verscheen mijn uitgave van vertalingen van de belangrijkste liedjes onder de titel Tango – Lied van Buenos Aires. Dit was de basis voor de gelijknamige programmareeks van de Concertzender. De volgende programmareeks behandelde een reeks tangozangeressen, zowel uit Argentina als uit andere landen zoals Japan, Turkije en Italia.

Vanaf december 2018 start een nieuwe reeks: Tango Fusión: de vermenging en versmelting van tango met andere muziekstijlen.”

acampo.nl