spinner

StarkLinnemann

wo 29 jan 2020
Thema: Jazz

ma 23 maart 2020, 20:30, Cloud Nine, TivoliVredenburg: Transcending Beethoven’s Eroica

Van dit concert is nog geen uitzenddatum bekend.

kaarten voor dit concert

 
De formatie StarkLinnemann is als geen ander in staat muziekhistorische tijdvakken en geografisch bepaalde verschillen in muziekstijlen met elkaar te verbinden. Vanwege het Beethovenjaar in 2020 gaat StarkLinnemann nu de uitdaging aan de muziek van Beethoven te transformeren naar een overtuigend klankidioom van de 21e eeuw. Eerder deden zij dat succesvol met complete werken van Liszt, Chopin en Mussorgsky. De stijl die van StarkLinnemann wordt het best omschreven met de term Universal Crossover Music.

Spectaculair is de bewerking voor jazzquintet van de Eroïca symfonie. De complete symfonie wordt door StarkLinnemann op overtuigende wijze naar een ander tijdsgewricht getild. Interessant detail is de dubbele vertaalslag die Paul Stark in de hercompositie maakt. De symfonie is niet vanuit de partituur van Beethoven bewerkt, maar vanuit de pianotranscriptie van Franz Liszt.

Winnaar van het Liszt Concours 2017, Alexander Ullman, leidt het concert in met de pianoversie die Franz Liszt maakte van deze symfonie.

Opname: Wijnand de Groot, E06951