Search for:
spinner

David Dramm

do 21 nov 2013

David Dramm is te gast tijdens (a)Live & (RE)turn To Zender op 1 december 2013.

 

Dramm is een in Nederland wonende Amerikaans componist. Hij studeerde compositie bij Robert Erickson aan de Universiteit van Californië te San Diego en bij Louis Andriessen en Earle Brown aan de Yale Universiteit te New Haven (Conn.).

 

Dramm treffen we aan binnen verschillende muziekdisciplines en op diverse podia, zoals bij het Amsterdamse Concertgebouw, Splendor Amsterdam, het Muziekgebouw aan ‘t IJ, Proms in Paradiso, Melkweg, Bimhuis, 013 in Tilburg en festivals zoals Festival aan de Werf en Klap op de Vuurpijl.

 

Zijn muziek wordt door heel Europa uitgevoerd. Maar David Dramm componeert ook voor film (Langer licht ; 2006), dans, ballet (Scapino), toneel en theater (Orkater). Zijn muziek wordt bij Donemus en voLsap Music uitgegeven.

 

Tijdens (a)Live & (RE)turn To Zender gaat Peter van Amstel met David Dramm in gesprek en zal Dramm deelnemen aan de verschillende instant-composers-sessies.

 

http://www.daviddramm.com/

 

Klik hier voor een special rond Splendor Amsterdam, samengesteld door Peter van Amstel.

 

Klik hier voor een registratie van ensemble Labyrinth met bewerkingen van het eerste album van The Velvet Underground, genaamd 'The Velvet Underground & Nico'. Opgenomen in het Bimhuis op 24 november 2011.