Identiteit | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
logo
Search for:
spinner

Identiteit

Missie, visie en doelstelling

 

De Concertzender: een vrijplaats voor de muziek en zijn liefhebbers
pexels-photoEen groep muziekliefhebbers deelde de sterk gevoelde urgentie om een vrijplaats te creëren waar alles draait om de muziek, muziek en musici het hoogste woord hebben, muziek in (bijna) al zijn facetten beluisterd kan worden zoals die bedoeld is, geen grenzen getrokken worden tussen genres en stijlen, bijna elke muziekliefhebber aan zijn trekken komt en geen concessies aan niet-muzikale nevendoelen gedaan hoeven te worden. Dat leidde eind 1982 tot de oprichting van radiostation de Concertzender, omdat het medium radio de mooiste optie was om zo’n plek te realiseren.

Noodzaak nu
piano-1655558_960_720
Heden ten dage leeft dat gevoel van noodzaak bij de Concertzender zo mogelijk nog sterker. De NPO krimpt noodgedwongen in en zowel de publieke omroepen als commerciële zenders kunnen alleen overleven wanneer ze luisteren naar de stem van de meerderheid. Met als onvermijdelijk gevolg dat bijzondere, ongekende, kwetsbare, ontregelende of verrassende muziek daar nog slechts mondjesmaat te vinden is en een deel van de Nederlandse podiumpraktijk op de radio ongehoord blijft.

Spreekbuis van bijzondere muziek
microphone-338481_960_720
De Concertzender wil van die muziek de spreekbuis zijn en blijven, als lineair radiostation, opnameproducent en non-lineair platform voor Nederlandse muziekarchieven. De Concertzender zendt 24/7 lineair uit via de kabel, internet en app, en non-lineair via 22 themakanalen, met een programma-aanbod van stokoude tot gloednieuwe ‘klassieke’ muziek, wereldmuziek, jazz, opera, pop en alle mogelijke mengvormen daarvan, altijd op hoog niveau gespeeld en overwegend integraal te beluisteren.

Als opnameproducent voegt de Concertzender jaarlijks zo’n 200 registraties toe aan zijn inmiddels omvangrijke archief van meer dan 6.000 opnames van vooral Nederlandse musici, ensembles en orkesten. Die 200 registraties (waarvan ca. 80 in Utrecht) worden gemaakt van meer dan 80 verschillende ensembles en een groot aantal individuele musici, tijdens reguliere concerten en festivals op ruim 50 verschillende locaties in Utrecht en de rest van Nederland.

Voor liefhebbers, door liefhebbers
piano_violinWij zijn er voor de muziekliefhebbers voor wie muziek meer is dan een smaakvol geluidsdecor en voor de muziekliefhebbers die het avontuur niet schuwen. Onder het motto ‘herkennen en verkennen’ wordt de luisteraar dagelijks een breed muziekpalet voorgeschoteld, van gekend tot nog ongekend en in alle maten en soorten.

Dat kunnen we doen bij de gratie van de 180 onbezoldigde professionals en vrijwilligers die voor de Concertzender werken, waaronder ruim 100 programmamakers, allen gepassioneerde kenners en specialisten in alle mogelijke genres, met een oor voor nieuwe muziekontwikkelingen en opkomend talent.

Zo biedt de Concertzender een grenze(n)loos muziekpodium, voor liefhebbers en door liefhebbers.

Afbeeldingen
Tot slot: op deze website zijn plaatjes gebruikt. Wij hebben ons uiterste best gedaan rechthebbenden te achterhalen. Indien u meent rechthebbende te zijn, dan kunt u contact met ons opnemen.

 

Download hier het meest recente jaarverslag.
Download hier het laatste formulier publicatie ANBI-gegevens van de Concertzender
Download hier het beloningsbeleid van de Concertzender
Download hier het meest recente beleidsplan van de Concertzender

close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan