spinner

Aankondiging: Leading Voices

ma 28 feb 2022
Thema: Hedendaags
Genre: Amateurmuziek

Een nieuw Europees koormuziek evenement in Utrecht
Eind juli vindt in Utrecht Leading Voices, European Days for Vocal and Choral Leaders plaats. Tussen 27 en 31 juli 2022 zijn er meer dan 80 sessies en ruim 50 sprekers. Een breed platform voor professionals in de koormuziek om elkaar (weer) te ontmoeten.

Toekomst van koormuziek
Centraal thema van Leading Voices is de toekomst van de koormuziek: hoe zorgen we ervoor dat samen zingen in de toekomst relevant blijft vanuit artistiek en vanuit maatschappelijk perspectief. Het evenement biedt daarom bijvoorbeeld volop aandacht voor projecten waarin samen zingen wordt ingezet voor maatschappelijke doelen en thema’s. Ook zijn er sprekers uitgenodigd die een ander dan gebruikelijk perspectief bieden op samen zingen.

Nevenprogramma
Er is ook een nevenprogramma ontwikkeld voor amateurkoren en zangers met workshops en ateliers. Daarnaast zijn er open zangateliers op diverse plekken in Utrecht waarin het plezier van samen zingen centraal staat. Amateurkoren wordt eveneens de mogelijkheid geboden om op te treden. Ga naar de website voor meer info: www.leadingvoices.nl

Kaartverkoop
Een passe-partout voor het hoofdprogramma is nog tot 1 april beschikbaar tegen een voordelig tarief. Vanaf maart zijn er tickets verkrijgbaar voor het nevenprogramma. De losse kaartverkoop voor de concerten start begin juli.

Europa Cantat 2009
Het Utrecht Zingt festival Leading Voices is de opvolger van het succesvolle EUROPA CANTAT festival wat in 2009 in Utrecht plaatsvond. Utrecht vestigde toen definitief haar naam als stad van koren en koormuziek. Ook toen stonden ZIMIHC en de European Choral Association aan de basis van dit evenement, net als nu is met Leading Voices.