Search for:
spinner

Art’s Birthday

ma 16 jan 2006

Uniek samenwerkingsproject Concertzender – VPRO.
Een hele avond vieren wij de verjaardag van de kunst. Live bij de Concertzender en bij de VPRO, via de radio èn via het Internet op dinsdagavond 17 januari.

De verjaardag van de kunst! Op dinsdag 17 januari wordt Art’s Birthday 2006 gevierd met kunstprojecten over de hele wereld. Een traditie die in de vroege jaren ’60 is bedacht door Fluxus-kunstenaar Robert Filiou, die toen verklaarde dat de Kunst precies 1 miljoen jaar oud was.
Ook radiomakers doen mee. In meer dan 25 landen worden op dinsdagavond 17 januari tegelijkertijd verjaardagsprogramma’s uitgezonden die onderling, via satelliet-verbindingen, worden uitgewisseld. Thema van dit jaar is “Dada”. Geluidskunstenaars, storytellers, componisten, orkesten, DJ’s en laptopmuzikanten zorgen voor het feestgedruis.
In Nederland organiseren de Concertzender en de VPRO samen een geluids-feestavond. De klanken van de party’s elders in de wereld vormen het decor voor optredens van soundscaper Hessel Veldman, componist Martijn Tellinga, performancegroep BMB con, en electrowizard Stefan Robbers.
Een hele avond bij de Concertzender en bij de VPRO, via de radio èn via het Internet.
– Live uitzending via de Concertzender (19.00 tot 24.00)
– Live uitzending in Surround sound (https://www.concertzender.nl/cgi/sr.php)
– Live bij de VPRO op Radio 747 in Café Sonore (23.00-24.00)
– In De Avonden, VPRO radio 747, een gesprek met BMB con, ca. 20.10
– Live streaming audio: de remix van Stefan Robbers 20.00-24.00. Klik hier