Contempory Improvised Music festival 1993 | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Contempory Improvised Music festival 1993

12 november 1993, Korzo Theater, Den Haag

Thema: Hedendaags
Genre: improvisatie
Componisten: Radu Malfatti | Steve Beresford
Opnametechniek: Steven Kampmeijer

Werk van Radu Malfatti en Steve Beresford

Radu Malfatti (Oostenrijk, 1943) is improviserend musicus, trombonist en componist.
Malfatti verhuisde naar Londen in 1972 en werkte samen met andere musici in de jazz en improvisatie scene. Tijdens de jaren ’80 raakt hij steeds verder verwijderd van de conventionele improvisatie en gaat improviseren met grote perioden stilte.

Steve Beresford (1950) is een Britse pianist, multi-instrumentalist (hammondorgel, trompet, eufonium, basgitaar, elektronica), componist en arrangeur in de jazz en avant garde-muziek. Hij studeerde aan de University of York.  Na zijn studie bleef hij in York waar hij geïmproviseerde muziek speelde en met theatergroepen werkte. In 1974 verhuisde hij naar Londen. Hierna werkte hij met talloze musici en in veel projecten in de jazz en geïmproviseerde muziek, maar bijvoorbeeld ook in de popmuziek.

...
Radu Malfatti
Radu Malfatti Ensemble: Radu Malfatti (trombone), Horst Grabosch (trompet), Melvin Poore (tuba), Carlo Inderhees (piano)
Fish of the week
Steve Beresford
Steve Beresford Ensemble: Steve Beresford (piano, elektronica), Francine Luce (zang), John Butcher (saxofoon), Clive Bell (shakuhachi, fluit, khene), Mark Sanders (slagwerk), Alex Balanescu (viool)