spinner

Gaudeamus 2008: ORYX, Manousakis & Pan, Martinez

5 september 2008, BIMhuis, Amsterdam

Instrumentale en elektronische muziek

Stelios Manousakis (1980, Griekenland) is componist, uitvoerend musicus, onderzoeker en geluidskunstenaar. Zijn werkterrein ligt in het grensgebied tussen kunst en wetenschap, performance en installatie, westerse serieuze muziek en het idioom van ‘digitale folk’. Stephanie Pan – sopraan – en Stelios Manousakis werken samen aan projecten sinds 2005.

Roderik de Man (Bandung/Indonesië 1941) studeerde slagwerk bij Frans van der Kraan en theorie der muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tegelijkertijd nam hij deel aan de compositieklas van Kees van Baaren en werkte in de elektronische studio onder leiding van Dick Raaymakers.
Hij schrijft, ook in opdracht, zowel instrumentale werken als werken voor instrumenten gecombineerd met elektronica.

Hugo Morales Murguia (1979, Mexico) componeert instrumentale en elektroakoestische muziek. Zijn muziek, evenals zijn onderzoeksgebied, richt zich op het gebruik van fysieke interfaces voor geluidsregeling, improvisatie en notatie systemen voor meerdere parameters.

Jacob Ter Veldhuis, 1951 begon als rockmuzikant en studeerde compositie en elektronische muziek aan het Groninger Conservatorium. Hij ontving de Compositie Prijs van Nederland in 1980 en werd een fulltime componist die al snel naam maakte met melodieuze composities, recht uit het hart en met groot effect.

Sonneries (2007, 8’)
Roderik de Man (nl, 1941)
ORYX
Doggy Steps (2007, 9’)
Jacob ter Veldhuis (nl, 1951)
ORYX
Two Poems by E. E. Cummings, Noise (2006) 0’)
Stelios Manousakis (gr, 1980)
Stelios Manousakis & Stephanie Pan sopraan, live electronics
\_/ for amplified triangle (2007, 13’) (Jury Selectie)
Hugo Morales Murguia
Juan Martinez slagwerk percussion