Gaudeamus Muziekweek 2014 – Lunch Concert | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Gaudeamus Muziekweek 2014 – Lunch Concert

11 september 2014, RASA, Utrecht

Werken van Jerzy Bielski, Matthias Coppens en Shoko Nagamachi

Bram Fournier studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen bij Jan Smets.

Van 2010 tot 2013 was Bram Fournier als trombonist verbonden aan het SymfonieOrkest Vlaanderen, speelde vervolgens ook bij het ‘Brussels Philharmonic’, het Sinfonieorchester Aachen , het Hermesensemble, I Solisti del Vento, Belgian Brass, Het Brabants Orkest, deFilharmonie en de Casco Phil.

 

Sinds januari 2014 is Bram vast verbonden als co-principal trombone aan het orkest van de Koninklijke Muntschouwburg.

Kent Hugo Moussault (1993) studeerde compositie aan het conservatorium van Amsterdam bij Willem Jeths, Joël Bons en Wim Henderickx en studeert orkestdirectie aan het koninklijk conservatorium Den Haag bij Jac van Steen en Kenneth Montgomery.
Kent dirigeert veel werken van hedendaagse componisten en heeft meerdere wereldpremières op zijn naam staan.

Jerzy Bielski (1984, Polen) was aanvankelijk rockgitarist. Na verloop van tijd verruilde hij zijn hoekige Ibanez voor een rondborstige jazzgitaar. In 2008 besloot hij om professionele jazzmuzikant te worden (hij behaalde een BA aan de universiteit van Middlesex in Londen). Ondertussen ontwikkelde Jerzy een hartstocht voor het spelen van experimentele en geïmproviseerde klanken op zijn Minimoog-synthesizer. Hij speelde en toerde met de groep Lanza! en nam ook twee albums op. Daarnaast beoefende hij de vrije improvisatie.

Siesta (2013)
Matthias Coppens (1988)
Bram Fournier :trombone
Mr. Boar-Bear, Paraiso (2014 wp)
Shoko Nagamachi (1986)
Ensemble Conservatorium van Amsterdam o.l.v. Ken Hugo Moussault
Hymn to the machine of my body/ The people of the future (2014 wp)
Jerzy Bielski (1984)
Panos Iliopoulos: prepared piano, live electronics. Kirstine Lindemann: voice, found objects. Jerzy Bielski: voice, found objects. Seán Ó Dálaigh: voice, Korg synth