spinner

Opera ‘Los Heraldos’

23 december 1993, Taller, Amsterdam

Thema: Hedendaags
Genres: experimentele muziek | Moderne muziek
Componist: Ilse van de Kasteelen
Opnametechniek: Wijnand de Groot

Los Heraldos van Ilse van de Kasteelen

Ilse van de Kasteelen studeerde fagot en solo-zang aan de conservatoria van Hilversum en Amsterdam. In 1983 werd zij door Taller Amsterdam gevraagd enkele delen te componeren voor hun productie The Desert. Vele producties volgden en mondden uit in haar kameropera’s Los Heraldos en De Steek van een Schorpioen, beide in opdracht van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Taller Amsterdam is een muziektheater organisatie, opgericht als groep Taller in 1963 door een aantal artiesten uit Uruguay. In 1976 vestigt het gezelschap zich in Amsterdam. Tegenwoordig bestaat de vaste kern van Taller uit de twee oprichters van het gezelschap, Armando Bergallo en Hector Vilche. Behalve visuele effecten maakt Taller voornamelijk gebruik van hedendaagse opera en muziektheater. In al zijn producties stelt het gezelschap zich kritisch op ten opzichte van de hedendaagse maatschappij en de rechtmatigheid van sommige gewoontes.

Opera ‘Los Heraldos': akte 1
Kasteelen, Ilse van de
Taller Amsterdam olv Lucas Vis Ilse van de Kasteelen, Sonja van Lier - sopraan Anette Andriessen, mezzo-sopraan Brian Galliford - tenor René Steur - bas-bariton Richard Hinam - acteur (stem) Wikkie Schlösser - cello Ad Welleman - trompet Harry Sparnaay - klarinetten Leo van Oostrom - saxofoons Johan Faber - slagwerk
Opera ‘Los Heraldos': akte 2
Taller Amsterdam olv Lucas Vis
Opera ‘Los Heraldos': akte 3
Kasteelen, Ilse van de
Taller Amsterdam olv Lucas Vis
Opera ‘Los Heraldos': akte 4
Kasteelen, Ilse van de
Taller Amsterdam olv Lucas Vis