Peter de Grote festival – Arvo Pärt | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Peter de Grote festival – Arvo Pärt

1 augustus 2012, Nieuwe Kerk, Groningen

Thema: Hedendaags
Genre: Minimal Music
Componist: Arvo Pärt
Opnametechniek: Tom Dunnebier

Arvo Pärt is een van de bekendste en populairste levende componisten. Ook het Peter de Grote Festival kan en wil niet om hem heen.

Zijn muziek valt misschien niet bij iedereen in de smaak – sommigen vinden dat er veel te weinig in gebeurt – maar een breed publiek uit alle lagen van de bevolking spreekt de devote Est wel aan. Waar de meeste moderne componisten alleen bij een handjevol ingewijden bekend zijn, raakt Pärt een gevoelige snaar bij kenners en liefhebbers, leken en vaklui.

In dit concert horen we een paar van zijn allerbekendste werken, waaronder Fratres en Spiegel im Spiegel. Ook aan de cast, met onder meer de beroemde sopraan Johannette Zomer, zal het niet liggen. Laat dit concert maar een mooi feest der herkenning worden!

Für Alina
Arvo Pärt
Ilona Timtsjenko (piano)
Fratres
Arvo Pärt
Harro Ruijsenaars, René van Munster, Sietse Jan Weijenberg, Thomas van Geelen, Shmuel Magen, Eleanore Tan, Corine 't Hoen, Theodoor Heijning (cello?)
L'Abbé Agathon
Arvo Pärt
Johannette Zomer (sopraan), Esther van Stralen, Pablo Corcoles, Fransien Schatborn, Lisa Eggen (altviool), Harro Ruijsenaars, Sietse Jan Weijenberg, Volodia van Keulen, Dorina Korte (cello)
Spiegel im Spiegel
Arvo Pärt
Aaron Berofski (viool), Ilona Timtsjenko (piano)
Stabat mater
Arvo Pärt
Johannette Zomer (sopraan), Esther Kuiper (mezzosopraan), Marcel Reijans (tenor), Jacobien Rozemond (viool), Cristophe Weidmann (altviool), Jan Ype Nota (cello)