Zang / piano | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

Zang / piano

12 november 1994, Kleine Zaal, Concertgebouw, Amsterdam

Liederen en gedichten

Jard van Nes (1948) studeerde eerst piano aan het Utrechts Conservatorium bij Sas Bunge en daarna zang bij Herman Woltman aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hierna startte Jard van Nes haar studie solozang bij Herman Woltman aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tevens volgde zij interpretatiecursussen bij onder anderen Felix de Nobel en Pierre Bernac. Vanaf september 1982 was zij als hoofdvakdocente zang verbonden aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag.

Reinbert de Leeuw (Amsterdam, 1938) is dirigent, pianist, componist, muziekpedagoog en hoogleraar. Hij studeerde theorie en piano bij Jaap Spaanderman aan het conservatorium van de Vereniging ‘Het Muzieklyceum’ in Amsterdam en compositie bij Kees van Baaren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij al snel docent werd.

Het dagboek van een verdwenene – “In de zomer van 1917 ontmoet Leoš Janáček ziijn grote liefde Kamila Stösslová in een kuuroord. Janáček is dan 61, Kamila 26. Beiden zijn getrouwd en Kamila is bovendien moeder van twee kinderen. De liefde beperkt zich dan ook die laatste elf jaar van Janáček’s leven tot een correspondentie, met name van zijn kant. Afwijzend is Kamila niet, maar de passie komt toch duidelijk van hem. Ze wordt zijn muze ook al snapt ze totaal niets van zijn muziek en is ze sowieso in kunst niet noemenswaardig geïnteresseerd.”

Vijf Liederen, opus 16 (1916): Autumn tears; Autumn echoes; Lost content; Alone with the sea; I cannot come to you
Béla Bartók 1881 - 1945
Jard van Nes (mezzosopraan), Reinbert de Leeuw (piano)
Zes gedichten van Marina Tsvetajeva, opus 143 (1973): Mijn gedichten; Vanwaar deze tederheid; Dialoog tussen Hamlet en zijn geweten; Dichter en Tsaar; Neer, er sloeg tòch een trommel; Aan Anna Achmatova
Dmitri Sjostakovitsj 1906-1975
Jard van Nes (mezzosopraan), Reinbert de Leeuw (piano)
Het dagboek van een verdwenene (1917/1919)
Léos Janácek 1854-1928
Jard van Nes,Yvonne Benschop, Helena Rasker (mezzosopraan), Caroline de Jongh (sopraan), Adrian Thompson (tenor), Reinbert de Leeuw (piano)
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan