Search for:
spinner

Concertzender Jazz live

za 25 apr 2020
Thema: Jazz

Normaal kunt u twee keer per maand luisteren naar Concertzender Live Jazz. Maar omdat mei dit jaar 5 zaterdagen heeft, is er een extra uitzending. Tel uit uw winst!

Balboekje
Het eerste programma (9 mei) wordt gevuld met eigen actuele opnames van Nederlandse jazzpodia. Op 23 mei volgt het tweede programma, met live opnames uit het enorme aanbod van concerten op cd. In de speciaal toegevoegde uitzending op 30 mei zenden we concerten uit die we opnamen in Club 9, TivoliVredenburg.

Miles in mei
Dan de inhoud. Op 9 mei speelde het Jazz Orchestra of the Concertgebouw in Hertz, TivoliVredenburg een terugblik (!) naar twee concerten die Miles Davis in 1960 gaf in het Concertgebouw. Het was de laatste keer dat Davis in Amsterdam met John Coltrane speelde. De laatste stond op het punt zijn eigen kwartet te formeren, waarmee hij tussen ’61 en ‘63 zeer succesvol was. Op 15 oktober speelde Davis met Sonny Stitt, toch een tikkeltje anders dan met Coltrane. Miles Davis kwam in 1964 terug in Amsterdam met een splinternieuw Kwintet dat ‘Footprints’ speelde. Het JOC speelt een hommage.


Village Vanguard
Op 23 mei gaan we driekwart eeuw terug, naar de Village Vanguard. Op 3 november 1957 gaf Sonny Rollins daar 3 concerten. Eén zondagmiddag concert en twee in de avond. De matinee was met bassist Donald Bailey en drummer Pete LaRoca, op de avondconcerten speelden Wilbur Ware bas en Elvin Jones drums. Luisteren: er werd ijzersterke muziek gemaakt die nog steeds fascineert en boeit.

Kika tovenaar
Voor uitzending 3 deze maand blijven we in Utrecht. Club 9 was de plaats waar de betoverende Kika Sprangers optrad met haar Large Ensemble en het publiek liet kennismaken met haar eerste CD, ‘Human Traits’. Kika Sprangers is een vrouw die van aanpakken weet. Ze leidt een Kwintet, dat wordt uitgebreid met 4 blazers en 3 zangeressen en dan wordt het haar ‘Large Ensemble’. Kika schrijft en arrangeert de muziek voor zowel kwintet als large ensemble. Daarnaast treed zij ook nog op in trio verband met haar mentor Martin Fondse, toetsen en cellist Jörg Brinkmann: het trio Sprangers, Fondse, Brinkmann.

Luisteren?
Jazz bij de Concertzender in het programma Concertzender Live. Zaterdagmiddag 9, 23 en 30 mei ’s middag van 14 – 15 uur.