Search for:
spinner

Concertzender Wereldmuziek Live

zo 2 okt 2022
Thema: Wereld

Elke eerste en derde zaterdagmiddag vanaf 14 uur zenden we Concertzender Live: wereldmuziek uit. Ook bij wereldmuziek gaat er niets boven de vibes van een live concert. De Concertzender houdt daarom de belangrijke podia in de gaten die global music programmeren en als het even lukt proberen daarvan opnames te maken. Dat is in al die jaren aardig gelukt. Neemt u maar eens een kijkje in het grote opname-archief van de Concertzender, waar bijna alle uitzendingen nog zijn terug te luisteren!

Door de covidperikelen heeft het opnemen wel  even stil gelegen, maar inmiddels pakken we de draad weer op, en hoe. Wat dacht u van de Britse folk-klezmerband Oi Va Voi, de betoverende westafrikaanse klanken van Tamala, of de Cypriotische avantfolk van Monsieur Doumani. En kent u de Tuvaanse boventoonzang van Huun-Huur-Tu? Zo ja, dat weet u waarom u moet luisteren. Zo nee: kom luisteren!

Haarlem en Leiden
Voor de komende uitzendingen ligt er weer een stapel opnames gereed van het altijd relaxte Houtfestival  in Haarlem. Onze technicus Wijnand de Groot legde prachtige optredens vast van Primos del Norte,  TrioSonce en Dareyn.

Waar komen ook graag langs bij De X in Leiden,  één van de weinige wereldmuziekpodia  in Nederland die zich met een fraaie en gevarieerde programmering onderscheidt. Op 10 september maakten we in Leiden opnames van het Suran Ensemble met zijn betoverende Perzische muziek. Nog recenter, op 24 september, was het de beurt aan de urban tango van Quinteto Irreal.

Dus onze tip: stem elke eerste en derde zaterdag van de maand ‘s middags om 14.00 uur af op De Concertzender live, wereldmuziek of luister het programma later terug.

Dit zijn de eerstkomende uitzendingen (met een klein beetje voorbehoud) :

1 Oktober: Primos del Norte (flamenco)
5 November TrioSonce ( Oekraïens moderne)
4 December  Suran Ensemble (traditionele Perzische muziek )