Erwin Maas | Colofon | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
spinner

Presentator – Erwin Maas

“Op doordeweekse avonden verzorg ik de presentatie van de live-uitzendingen. Voor mijn eerste kennismaking met de Concertzender moeten we ongeveer veertien jaar terug. Ik kan me nog herinneren dat ik thuis in Brabant als kind met mijn oor aan de radio hing. Toen zat de Concertzender nog gewoon overal op de kabel. Ik hoorde toen voor het eerst jazz, een hardnekkige jeugdliefde. Die liefde bracht me ook weer terug bij deze zender. Toen ik me een aantal jaren geleden wat meer in de jazz ging verdiepen, voerde mijn zoektocht me regelmatig naar het archief van de Concertzender: een absolute goudmijn. Waar vind je dat nog?

Op de website zag ik dat er regelmatig nieuwe presentatoren werden gezocht. Ik heb veel ervaring in het theater en zodoende is presenteren me niet geheel vreemd. Gelukkig kon ik snel een test doen en vrij spoedig daarna kon ik aan de slag. Ik ben blij dat ik nu als presentator kan bijdragen aan het immer uitdijende archief van de Concertzender. En waar ik kan, probeer ik de Concertzender bij mijn generatiegenoten onder de aandacht te brengen. Met de mooie nieuwe app is dat een stuk gemakkelijker geworden!

Werken bij de Concertzender bevalt me tot nu toe erg goed. Als nieuweling in het radiowezen is het fijn omringd te worden door zoveel ervaren vakmensen. Het is een uitdaging om iedere keer weer de passie van de programmamakers over te brengen op de luisteraar. En mijn muziekkennis groeit met de week. Zo kan ik tegenwoordig een aardig woordje meepraten over Russische ‘dark ambient’. Tijdens het presenteren geniet ik stiekem erg van het uitspreken van moeilijke titels in vreemde talen.

Naast mijn werkzaamheden voor de Concertzender ben ik actief als programmamaker bij het Studium Generale. Verder ben ik hoofdredacteur van het literatuur wetenschappelijke tijdschrift ‘Frame, Journal of Literary Studies’. Daarin publiceren we werk van literatuurwetenschappers van over de hele wereld. In mijn vrije tijd lees en luister ik alles wat los en vast zit, en anders vind je me in de betere Utrechtse kroegen.”