spinner

De mensen van CZ: Angela Peters

wo 17 okt 2018
Thema: Algemeen

Angela Peters werkt ruim een jaar als technicus bij de Concertzender aan de Ganzenmarkt in Utrecht. Op woensdagmiddag verzorgt ze de techniek van het liveprogramma Concertzender Actueel.

‘In Perth, Australië, hielp ik mee bij een radiostation. Terug in Nederland ging ik op zoek naar een leuk radiostation om iets met techniek te kunnen doen. Zo kwam ik terecht bij de Concertzender.

Het leukst vind ik de live uitzendingen, zoals Concertzender Actueel, op woensdagmiddag. Dat is echt een ‘pareltje’ onder onze programma’s: live, heel informatief en vaak met gasten die soms ook optreden.

Voor mij als technicus is het leuk omdat je alles ter plekke moet kloppen. Denken en handelen zijn één. Voor de uitzending zet ik alle muziek klaar. Bij live optredens maak ik de microfoonopstelling gereed. Ik zorg dat er geluid is. De allereerste keer toen ik alleen de livetechniek deed bij Concertzender Actueel, vergat ik aan het begin van de uitzending het mengpaneel ‘op de goede laag’ te zetten. Resultaat: de presentator was niet te hoorbaar voor de luisteraars! Het kostte mij een halve minuut flink zweten, want ik wist niet onmiddellijk wat er aan de hand was. Maar daarna ging mijn eerste uitzending best goed hoor!’

Ook technicus worden? We leiden geïnteresseerde vrijwilligers graag op! De concertzender heeft nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Neem contact op met Floor van Domburg.