spinner

Dick Raaijmakers

do 28 nov 2013

Op 1 december 2013 zal componiste en elektronica specialiste Anne Wellmer samen met beeldend kunstenares en theatermaakster Petra van der Schoot een kunstzinnig eerbetoon verzorgen aan Dick Raaijmakers.

 

Dick Raaijmakers (1930 – 2013) kennen we ondertussen als 'de Nederlandse pionier op het gebied van onderzoek naar elektronische klanktoepassingen'. In de vijftiger jaren deed hij samen met Tom Dissevelt onderzoek in de laboratoria van Philips in Eindhoven naar nieuwe vormen van musiceren met elektronische middelen.

 

In de zestiger jaren werkte Raaijmakers in zijn studio in Den Haag, vaak samen met Jan Boerman, aan een breed scala van elektronische composities. Raaijmakers was ook een theoreticus en schreef meerdere essays, waarin onderzoek van elektronisch geluid werd beschreven, geanalyseerd en verklaard. Van 1966 tot 1995 was Raaijmakers docent 'Electronic and Contemporary Music' op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

Tijdens a)Live & (RE)turn To Zender (16:00 – 20:00) zal Anne Wellmer, die momenteel het erfgoed van Raaijmakers bij Sonologie in Den Haag blootlegt, samen met Petra van der Schoot een verrassende radio-performance verzorgen.

 

Ga hier naar de website van Anne Wellmer.

 

Ga hier naar de website van Petra van der Schoot.

 

In memoriam Dick Raaijmakers. (1930-2013). Werken voor tape.

 

Foto Dick Raaijmakers is gemaakt door Bert Nienhuis.