spinner

Dr. Klangendum wordt 300: radiofonie

Sinds 2 juli 2013 bouwen Dr. Henk Klangendum Bakker en Dr. Luks Klangendum Simonis met een keur aan vaste medewerkers aan Dr. Klangendum. Onafhankelijke geluidskunst, radiofonische projecten en andere audio-non-visuele misverstanden. Je zou kunnen zeggen: een serie. Maar Dr. Klangendum is geen standaardreeks, want de doktoren zijn slecht bestand tegen regelmaat, vaste formats en gerobotiseerd afwerken van lijstjes.

Enige vastigheid is er wel. Er zijn vaste medewerkers als Adam Bohman, Vincent Denieul, Sara Pinheiro, en vele anderen. Ook werkt Dr. Klangendum samen met het Radia Network. En er zijn terugkerende onderdelen als specials over geluidskunstenaars, radiofonische hoorspelen en doorlopende producties. Laatste week augustus 2019 presenteerde Dr. Klangendum aflevering 300.  Zondag 15 september komen de doktoren van Dr. Klangendum naar de Concertzender studio in Utrecht en zullen aldaar vanaf 18:00 uur, met een drie uur durend klankspektakel operatief de mengtafel infecteren. Bereid u voor!

De makers zijn Henk Klangendum Bakker en Lukas Klangendum Simonis, werknemers en werkgevers van de WORM Studio te Rotterdam, waar ze radio-programma’s als Radio Worm en de Hørspil Reeks (via VPRO’s Café Sonore, inmiddels geveld door de guillotine van de Publieke Omroep) de wereld instuurden. De studio bestaat nog steeds, de activiteiten bestaan ook nog steeds, maar de Worm Studio heeft zich losgemaakt van WORM en gaat verder als Stichting Klangendum. De samenwerking met WORM gaat wel door in de vorm van gezamenlijke producties en ook de locatie van de studio blijft voorlopig dezelfde; in het WORM gebouw.

Spreekuur
Dr. Klangendum live 15 september 2019 tussen 18 en 21 uur.