spinner

Duizend uur Bach

do 21 okt 2021
Thema: Oud
Genre: Barok

Vrijdag 29 oktober 2021 zenden we de duizendste aflevering uit van een van onze bekendste en populairste programma’s: Geen dag zonder Bach.

Deze jubileumuitzending wordt gevierd met een live-uitzending vanuit het Utrechtse Podium Oost, waarbij ook luisteraars na aanmelding welkom zijn.

Geen dag zonder Bach
Iedere werkdag tussen 13.00 en 14.00 uur is de muziek van Johann Sebastian Bach en van zijn ooms, zonen, leraren en leerlingen en volgelingen te horen. Sinds 2012 hebben presentator Govert Jan Bach (verre familie van Johann Sebastian) en zijn team als vrijwilliger duizend afleveringen gemaakt. De eerste bijna vijfhonderd zijn ingesproken door oud-journalist Joop van Zijl. Sinds zijn vertrek presenteert Govert Jan zelf alle afleveringen.
Sem de Jongh, directeur van de Concertzender: “Toen we begonnen met dit avontuur kwam een droom van mij uit. Al een hele tijd liep ik rond met het idee om een dagelijks programma over Bach op de zender te zetten. Maar ik had nooit gedacht dat het zo’n succes zou worden. En dat we zo’n goed team hebben dat dit al die tijd met zoveel aandacht en lol weet te maken. Ik ben daar heel erg trots op!”

De missie van het programma is om Bach bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. De algemene gedachte dat Bach alleen maar sombere en zware muziek heeft geschreven, klopt niet. In tegendeel. Regelmatig zijn ook muziekstukken te horen, gearrangeerd op andere instrumenten dan waarvoor de muziek oorspronkelijk is geschreven. In veel gevallen wordt duidelijk dat de muziek van Bach dit heel goed kan hebben, zo goed is het gecomponeerd.

Live-uitzending 29 oktober 2021
Tijdens de live-uitzending in Podium Oost in Utrecht treden een uur lang bevriende en aankomende musici op met muziek van Bach. Cellist Joachim Eijlander en de Canadese mezzosopraan Georgia Burashko hebben hun medewerking al bevestigd, de overige line-up is nog een verrassing. Het is een unieke kans om van dichtbij de uitzending van een radioprogramma mee te maken en de makers ervan te ontmoeten. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot en met 27 oktober met een mail naar bach@concertzender.nl.
De toegang is gratis.

Themakanaal Concertzender
Op de website en in de app van de Concertzender kun je nu alle uitzendingen achter elkaar beluisteren via het themakanaal Geen dag zonder Bach. Dat is 41 dagen nonstop Bach in je oren! Met de themakanalen van de Concertzender kun je per muziekgenre genieten van de verscheidene muziek die op de Concertzender is te horen.