spinner

Electronische BAVO

Deserted Island Music en Groove Unlimited organiseren op zaterdag 17 september een bijzonder concert in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem. Een driedelige elektronische muziekavond met klassieke elementen. In aanloop naar dit evenement warmt Bob Rusche in X-Rated van 11 september de gemoederen vast op.

Organisatoren Ron Boots (Groove Unlimited) en Remy Stroomer (Deserted Island Music) spelen vlak onder het wereldberoemde C. Müller kerkorgel. Ron Boots (1962) maakt elektronische muziek sinds het begin van de tachtiger jaren en behoort tot de zogenaamde derde generatie elektronische muziek componisten. Rons aandeel bestaat uit een geïmproviseerde set van ongeveer een uur. Hij bundelt de krachten met synthesist Ian Boddy en drummer Harold van der Heijden. In deze combinatie werd in 1997 voor het eerst en laatst samen opgetreden als “Phase 3”.

Berlijnse School
Remy Stroomer (1979) maakt sinds de jaren negentig elektronische muziek en is (dus, want hoe kan het ook anders?) beïnvloed door de ‘Berlijnse school’ van Klaus Schulze en Tangerine Dream. Ook Remy brengt een uur muziek ten gehore die speciaal gecomponeerd is voor de gelegenheid, met zijn meest recente album “The Other Side” als startpunt. Hij wordt bijgestaan door leden van het Haarlems Studenten Koor.
Het derde deel van de concertavond is een sessie met alle bovengenoemde muzikanten. Wat er precies gaat gebeuren? We hebben geen idee! Dat wordt op de avond zelf pas duidelijk.

Wees erbij op 17 september. Kijk op great church