spinner

Erik Voermans nieuwe programmamaker Hedendaagse Muziek

di 31 jan 2023
Thema: Hedendaags

Vorige maand is Erik Voermans toegetreden tot het team dat zich op de Concertzender buigt over Hedendaagse Muziek. Erik Voermans was tot en met 2022 decennialang de redacteur Klassieke Muziek van Het Parool. Hij schreef boeken als Van Andriessen tot Zappa (2015) en Eerste Hulp Bij Klassieke Muziek (2019) en maakte onlangs zijn debuut als romancier. Daarnaast is hij actief als componist. Volgende maand wordt zijn 25ste album verwacht, met saxofonist Yuri Honing in een solo-rol.

Hoewel Voermans veelvuldig op de radio te horen is geweest, is zelf programma’s maken nieuw voor hem. “Radiomaken is een lang gekoesterde, maar nooit vervulde wens van me,” aldus Voermans. “Ik ben dus zeer verheugd dat ik nu voor de Concertzender twee programma’s mag samenstellen. Elke derde dinsdag van de maand een uur met Hedendaagse muziek en daarnaast een keer in de twee maanden twee uur aan de hand van een thema. Mijn eerste Thema-uitzending heb ik gebouwd rond de figuur van Pierre Boulez, wiens muziek ik samen laat klinken met werk van Philippe Manoury, die een in memoriam voor hem componeerde, en met een werk van Augusta Reed Thomas, een Amerikaanse die bij Boulez in hoog aanzien stond. Na twee programma’s weet ik nu al één ding zeker: radiomaken is nog leuker dan ik had gedacht.”

Beluister zijn eerste programma

Uitzending Thema: woensdag 8 februari 20.00 uur