Search for:
spinner

Festival in de Branding

ma 25 mei 2020

Deining Online: op zaterdag 6 juni brengt Festival Dag in de Branding, het Haagse festival voor nieuwe muziek, een 1,5 uur durende live-interneteditie met Kluster5, Mosa Trio Michel Marang. En artist-in-residence Meriç Artaç ging speciaal voor DinB met een camera door haar geboorteplaats Istanbul, het uitgestorven decor voor haar korte film Mr. Z.

Toeval?
Het festivalthema abandoned places werd al ver voor de coronacrisis bedacht. Idee: verlaten plekken in die kunstenaars tot de verbeelding spreken. Toepasselijker hadden we het niet kunnen bedenken, al krijgt het thema een nieuwe lading. Festivaldirecteur Caroline Bakker: “Natuurlijk presenteren we ons festival liever live in het theater met publiek erbij, want dat is waar Dag in de Branding in essentie om gaat: de nabijheid, verbinding en ontmoeting met live gespeelde nieuwe muziek. Maar nu dat niet kan, biedt een online editie ons ook nieuwe kansen, zoals het bereiken van een internationaler publiek.”

Hoe werkt het?
Online bezoekers kunnen het festival op zaterdag 6 juni om 15.00 uur gratis bijwonen. Na afloop is er een online nagesprek met musici en makers via Zoom. Om het festivalgevoel compleet te maken, bieden wij speciale Branding Borrel Pakketten aan, in samenwerking met Haagse ondernemers. De inschrijving voor deze online editie van Festival Dag in de Branding werd afgelopen vrijdag onder de vaste nieuwsbrieflezers van het festival geopend en dat zorgde al voor veel aanmeldingen.

Reserveren
Deze speciale online editie van Festival Dag in de Branding bieden wij u gratis aan. U kunt hiervoor reserveren via onze webshop. Enkele dagen voor het festival krijgt u van ons de uitleg en link per mail. Haal het festivalgevoel op 6 juni in huis door een Branding Borrel Pakket te bestellen via onze webshop, die wij maken in samenwerking met lokale Haagse ondernemers Eiber Bier en de Haagse Stadswijngaard. We leveren deze persoonlijk bij u af in de regio Den Haag.

Doneren
Vanaf 6 juni kunt u via de website vrijblijvend te doneren. Wij vinden het heel belangrijk de musici op het gebruikelijke niveau te kunnen betalen voor hun bijdrage, zeker nu hun inkomsten grotendeels zijn opgedroogd. U kunt ons hierbij helpen met een vrijwillige bijdrage die helemaal terecht komt bij de musici.