spinner

Festival Oude Muziek 2019 in januari

wo 8 jan 2020
Thema: Oud
Genre: Barok

Op vrijdag 10 januari 2020 zenden we in Concertzender Live twee concertregistraties uit van het Festival Oude Muziek 2019. Het zijn concerten die plaatsvonden op 30 augustus 2019 in de Hertz van TivoliVredenburg: ‘Voor Stem en Psalterium’ door Il Dolce Conforto en ‘Sonates voor Blokfluit’ door La Cicala.

Achter de muren Intra muros
Met het programma ‘Voor Stem en Psalterium’ nemen we een kijkje achter de muren van twee unieke kloosters in Apulië en Napels. De nonnen die hier leefden hielden zich op hoog niveau bezig met muziek, vaak meer wereldlijk dan geestelijk. Il Dolce Conforto, met muzikaal leider Franziska Fleischanderl op psalterium, pakt uit met fragmenten uit virtuoze passiecantates, voor nonnen geschreven door Napels’ beste componisten. Verrassend werelds, deze passiecantates in de 18e eeuw. U hoort ze gezongen door de Zwitserse sopraan Marie Lys.

La Cicala laat in haar concert horen dat er in Napels ook druk werd gecomponeerd voor de blokfluit. In het concert ‘Sonates voor Blokfluit’ klinkt muziek van vier componisten die rond 1730 actief waren in Napels: Francesco Mancini, Domenico Sarro, Leonardo Leo en Pietro Lullj. Mancini was de opvolger van Alessandro Scarlatti als kapelmeester van de prestigieuze Real Capella. La Cicala van blokfluitiste Inês D’Avena plaatst sonates van Mancini naast werken van zijn collega’s Sarri, Leo en Pullj.

Luisteren Concertzender Live

  • Vrijdag 10 januari 2020, 14.00 – 16.00 uur
  • Dinsdag 14 januari 2020, 14.00 – 16.00 uur

 

Bekijk hier de playlist in de gids.