Search for:
spinner

Gezocht: speelplekken voor RadioLAB en RadioKast.

di 20 nov 2018
Thema: Algemeen

De Concertzender heeft twee superleuke educatieve projecten speciaal voor kinderen: RadioLAB en RadioKast. Voor 2019 zoeken we nog plekken waar kinderen met Kast en Laboratorium zelf radio kunnen maken. We hebben al goede contacten in Utrecht stad, maar daarbuiten zijn tips welkom om de projecten te boeken.

RadioLAB in de Hortus

RadioLAB (of PodcastLAB) is een workshop voor kinderen tussen 8 en 14 jaar. De deelnemers krijgen een spoedcursus radiomaken en maken vervolgens hun eigen radioprogramma. Ze interviewen elkaar en schakelen van het ene programmaonderdeel naar het andere. De workshop is inmiddels een klein fenomeen in theater- en festivalland. Alles wordt opgenomen en online gezet, om zelf terug te luisteren en anderen te laten horen.

RadioKast

RadioKast is gebaseerd op Achterwerk in de Kast van de VPRO. De formule is simpel: een kast, een paar minuten zendtijd, geen montage en geen hulp van volwassenen. De kinderen maken hun eigen programma en bloopers zijn dus inbegrepen. Met de RadioKAST trekken we het land in en staan we op festivals, op muziekscholen en theaters. Het is leuk te horen wat kinderen doen en vertellen.

Aan het gebruik van de kast of de workshop zijn kosten van 200 tot 250 euro verbonden voor een dag (kast) of dagdeel (workshop). Heb je interesse voor een van de projecten? Neem dan contact op met sem.de.jongh@concertzender.nl