spinner

Hessel Veldman & Friends

za 14 sep 2019
Thema: Hedendaags

ma 14 oktober 2019, 20:00, WillemTwee Toonzaal, Den Bosch: Willem de Ridder 80

Van dit concert is nog geen uitzenddatum bekend.

kaarten voor dit concert
 
Willem Cornelius de Ridder is 14 oktober jarig. Op 14 oktober 1939 werd Willem de Ridder in ’s Hertogenbosch geboren. Op maandag 14 oktober 2019 viert Willem de Ridder, met een overzichtsvoorstelling, zijn tachtigste verjaardag in Willem Twee toonzaal in ’s Hertogenbosch.

Wie kent Willem de Ridder niet? Men kent hem, van heel lang geleden, van de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Of men kent hem van van zijn Papieren Konstellatie. Of je hebt gelezen dat George Maciunas hem, als Fluxus kunstenaar, ooit benoemde tot voorzitter van de Noord-Europese Fluxus afdeling.

Hoogst waarschijnlijk ken je Willem de Ridder als radiomaker, verhalenverteller en tijdschriftenmaker. Of als oprichter en naamgever van Paradiso in Amsterdam.

In ieder geval kennen we Willem de Ridder als een van meest invloedrijke kunstenaars op het gebied van kunst, cultuur en recreatie in de tweede helft van de vorige eeuw. Tegenwoordig vallen vaak woorden als multidisciplinair, conceptueel of gesamtkunst. Welnu! Als iemand bijvoorbeeld tegelijkertijd ‘Sad Movies’ (film), ‘The Association for Scientific Research in New Methods of Recreation’ (kunst-wetenschap), ‘Radio Cadillac’ (radio), ‘The Mood Engeneering Society’ (muziek), ‘Finger’ (tijdschrift), ‘Fanatic’ (pamflet), ‘Talkradio’ (radio) en ‘Free Art Happenings’ (theater) initieert en organiseert, dan kan dat etiket geplakt worden op het rijke oeuvre van de Ridder.

Het is verder te veel om een opsomming te maken van mensen, met wie Willem door de jaren heen heeft samengewerkt. Maar tijdens 14 OKTOBER …….ALLEMACHTIG PRACHTIG TACHTIG JAAR …….DE AVONTUREN VAN WILLEM DE RIDDER zullen er opnieuw de nodige kunstenmakers passeren of zich alsnog aansluiten bij Willem’s kunstige instant rariteiten kabinet.

Heb je het plan deze avond deel te zijn van dit kunstige instant rariteitenkabinet meld je dan aan bij binnenkomst in De Toonzaal.

Opname: Kees van de Wiel, E06945