spinner

Het hiernamaals volgens Sonic Acts 2019

wo 13 feb 2019

Van 21 tot en met 24 februari 2019 organiseert het Sonic Acts Festival in Amsterdam het programma Hereafter. Met dit thema grijpt Sonic Acts dit jaar haar 25-jarig bestaan aan, om met een uitgebreide programmering te reflecteren op de vervlochten onderwerpen van machtsrelaties, neokolonialisme, kapitalisme, technologische ontwikkelingen en de implicaties hiervan op het milieu.

Luisteren: Electronic Frequencies en X-Rated
In aanloop naar Sonic Acts besteedt de Concertzender aandacht aan artiesten die deel uitmaken van het komende festival. Op 13 en 20 februari kunt u om 23:00 uur luisteren naar twee speciale afleveringen van Sonic Acts Electronic Frequencies. Op zondagavond 24 februari presenteert Bob Rusche in X-rated een Sonic Acts special, inclusief toegangskaartenactie voor het concert dat Sunn O))) op 4 maart geeft in Paradiso.

Festivalthema Sonic Acts 2019
Sonic Acts begeeft zich al een kwart eeuw op het snijvlak van kunst, muziek en wetenschap. Gedurende de festivals nodigt Sonic Acts Academy kunstenaars, theoretici en wetenschappers uit om hun onderzoek te presenteren via lezingen, concerten, filmprogramma’s, werkpresentaties, masterclasses en workshops. Die vindt dit jaar tussen 21 en 24 februari plaats in Paradiso, Stedelijk Museum Amsterdam, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Muziekgebouw aan ’t IJ en Arti et Amicitiae.

Hereafter is een verkenning van de ontstaansgeschiedenis van onze huidige crisis – en wat er daarna komt (‘hereafter’). Daarbij wordt stilgestaan bij de immense problemen waarmee we op dit moment geconfronteerd worden: ongelijkheid door kolonisatie, armoede en geopolitieke manoeuvres en de uitdagingen die de klimaatcrisis, immigratie en technologie teweegbrengen.