spinner

Nu elke week: het Paleis van de Weemoed

vr 14 jun 2019
Thema: Jazz

Vanaf 22 juni is het Paleis van de Weemoed er wekelijks. Muziek van Vroeger voor de oren van Nu. Great American Songbook, cool jazz, swing jazz, muziek uit de jaren van het kauwgomplaatje, cabaret, curiosa – en dat alles overgoten met een vleugje melancholie.

Kortom, muziek die bijzonder is, maar die je bijna nooit meer hoort. En regelmatig specials, zoals de afgelopen maanden over Doris Day, Nat King Cole en Peggy Lee. En er staan er meer op stapel.

Verre oorden (en fijne akkoorden)
Op 29 juni gaat het Paleis op reis, met muziek die inspireert tot het bezoeken van verre oorden: met ‘Egyptian Summer’ door het Metropole Orkest, Nelson Riddle, Chet Baker, een bijzondere ‘Route 66’ door The Rolling Stones, Hoagy Carmichael, Matt Dennis met het fameuze reislied ‘Let’s get away from it all’ en uit de oertijd van de jazz het orkest van Ben Selvin.

Zet uw tanden in George
Op 31 augustus een min of meer lachwekkende aflevering met parodist Stan Freberg, komiek Charlie Drake over het drukkende bezit van een boemerang, George Formby met z’n ‘banjolele’, de Franse componist, arrangeur en inventieve geluidstovenaar AndrĂ© Popp, een wedstrijd tussen een Cadillac en een Nash bezongen door The Playmates, en ‘de man met de duizend stemmen’ Mel Blanc.

Million Sellers!
En in het najaar komt Het Paleis een serie over de Geschiedenis van de Million Seller, die terugvoert tot het begin van de twintigste eeuw, toen platen van Enrico Caruso, Al Jolson en Paul Whiteman al een miljoenenoplage haalden, en doorloopt tot in de jaren zestig, toen alles anders was geworden in de muziek.

Kortom, Het Paleis van de Weemoed biedt elke week avontuurlijke zoektocht over de rommelzolders van de muziekgeschiedenis, dwars door tijd & stijlen heen gaand.

Live op zaterdagavond om 20.00 uur, in de herhaling op dinsdag om 10.00 uur.
Of wanneer u maar wilt: via http://www.concertzender.nl, en dan in het witte zoekvlakje rechtsboven invullen Paleis van de Weemoed.

Doe iets met uw weemoed: wordt Facebook vriend!
Op de Facebook-pagina van de Concertzender staat op zaterdagochtend vanaf een uur of tien de inhoud gemeld van de uitzending later die dag.