spinner

Jasper van ’t Hof meets Yuri Honing: U Jazz

zo 25 aug 2019

Op zaterdag 13 juli zond de Concertzender de eerste aflevering uit met materiaal van het U Jazz Festival 2018. In de tweede uitzending met opnames van dat festival 2018 ligt de nadruk op Jasper van ’t Hof, de Utrechtse Jazz Archipel en een primeur: Van ’t Hof speelt samen met Yuri Honing.

Jasper van t Hof
Jasper van ’t Hof begon zijn muzikale carrière midden jaren ’60. Zijn indrukwekkende lijst van samenwerkingen en albums als pianist en toetsenist leverde hem begin december 2018 de BUMA Boy Edgar Prijs op. Een week later was Jasper van ’t Hof hoofdgast van het U Jazz Festival 2018 in Cloud Nine in TivoliVredenburg.

Van ’t Hof is een van de meest actieve jazzmuzikanten in Europa en nam meer dan 70 albums op. Hij speelde als toetsenist bij Archie Shepp en vele anderen, hoewel hij het meest bekend is geworden door zijn uitmuntende solospel. In 1997 kreeg hij ook al de Bird Award. Na meer dan vijftig jaar spelen overal ter wereld, is Van t Hof nog steeds nieuwsgierig. Neergestreken in Nederland ging hij de verbinding aan met de Utrechtse Jazz Archipel, en met zijn eigen kwartet in een ijzersterke en unieke bezetting, met bassist Stefan Lievestro, drummer Jamie Peet en .. speciale gast saxofonist Yuri Honing. Honing en van ’t Hof zijn allebei internationaal zeer actief en kennen elkaar al jaren, maar stonden voor het eerst samen op het podium.

Luisteren
Concertzender Live Jazz op 14 september van 14 tot 15 uur.