spinner

Lilian Vieira laat Braziliaanse muziek weer klinken

vr 8 okt 2021
Thema: Wereld
Tags: Brazilië | Wereldmuziek

Luister vanaf vrijdagavond 8 oktober naar het nieuwe programma O Brasil da Lil van veelzijdige Braziliaans-Nederlandse zangeres Lilian Vieira. Een programma vol met de rijke en bijzondere muziektraditie van Brazilië.

Lilian Vieira maakt al jaren furore door haar grote improvisatievaardigheden en charismatische podiumpersoonlijkheid, met de Brazilectro-groep Zuco 103 en veel andere muziekprojecten. Haar muzikale roots liggen in de Braziliaans Samba Soul uit de jaren ’70, gouden jaren waarin grootheden als Caetano Veloso, Gilberto Gil en anderen hun meesterwerken schreven.

 

O Brasil da Lil wordt door Lilian Vieira zelf samengesteld en gepresenteerd. Het programma is een mix van old school Brasil en nieuwe muziek. “Gelukkig heb ik in mijn programma de ruimte om de B-kant van de platen te laten horen. Daar zijn vaak de mooiste stukken te vinden.”

 

Sem de Jongh, directeur van de Concertzender: “We zijn ontzettend verheugd dat Lilian een programma voor ons gaat maken. Haar aanstekelijk vorm van presenteren en enorme muziekkennis garanderen dat het een fantastisch programma wordt.” Elke tweede vrijdag van de maand tussen 21:00 en 22:00 uur neemt Lilian de luisteraars op sleeptouw in haar passie voor de muziek uit haar vaderland en haar favoriete muziek en artiesten uit Brazilië. Het programma wordt tien dagen later op maandag tussen 18.00 en 19.00 uur herhaald.