Search for:
spinner

Mag je nog zingen, zing dan mee

ma 26 okt 2020

Zingen in Coronatijden: daar staan persmomenten in de weg, en praktische bewaren. Maar toch start dit najaar een nieuw project, waarin muziek en beeldende kunst samenkomen. De wereldberoemde Mexicaanse kunstenaar Carlos Amorales ontwikkelt de komende 20 maanden met een projectkoor een nieuw kunstwerk. En omdat de première is voorzien in 2022 wijzen we u toch graag op dit bijzondere project, onder auspiciën van ZIMIHC, het Utrechtse podium voor amateurkunst.

900 jaar Utrecht
Alle Utrechtse zangers zijn van harte uitgenodigd. Het projectkoor gaat onder begeleiding van dirigent Rohan Poldervaart en zijn team aan de slag met een unieke vorm van improvisatie. De uiteindelijke uitvoering van het project vindt plaats in de zomer van 2022. Maar liefst 1000 stemmen voegen zich dan bij elkaar om het Jaarbeursplein te vullen met muziek. Dit alles in het kader van 900 jaar Utrecht. Later die zomer vindt het internationale korenfestival Leading Voices plaats in Utrecht en wordt het stuk opnieuw uitgevoerd.

Het project komt tot stand via een opdracht van de gemeente Utrecht aan de Mexicaanse kunstenaar Carlos Amorales. Hij maakt een nieuw kunstwerk waarin het projectkoor een grote rol speelt. Zangers worden in het project aangemoedigd het avontuur aan te gaan door gebruik van improvisatie en andere technieken. Ervaring hierin is niet belangrijk.

Carlos Amorales
De Mexicaanse kunstenaar werkte en woonde enkele jaren in Nederland. Afgelopen jaar had hij een grote solotentoonstelling in het Stedelijk Museum te Amsterdam, en enkele jaren geleden werd hij enthousiast ontvangen op de Biënnale in Venetië. Zijn werk beperkt zich niet tot de traditionele beeldende kunst. Zo gebruikt hij muziek, taal, sport en vele andere elementen in zijn kunstwerken.

Meedoen?
Meer informatie is te vinden op de website van Zimihc. Aanmelden voor het projectkoor kan ook rechtstreeks.