spinner

Mark Alban Lotz

wo 27 nov 2013

Tijdens (a)Live & (RE)turn To Zender op 1 december 2013 (16:00 – 20:00 uur) mogen we ons ook verheugen op de komst van fluitist en (instant) componist Mark Alban Lotz.

 

Het leven van Mark Alban Lotz bestaat uit reizen! Hij is reizend door Thailand, Oeganda en Duitsland opgegroeid. Al musicerend ging hij reizend door o.a. Nederland, Turkije, Frankrijk, de Verenigde Staten, Cuba en Senegal. Al spelend reisde hij door een instrumentarium van piccolo's, fluiten, PVC pijpen en alles waar men verder door heen mag blazen. En het meest avontuurlijke tijdens al zijn reizen was het musiceren met heel veel open-minded 'gelijkgestemde' musici, zoals Don Byron, Eddy Martinez, Denise Jannah, Ernst Reijsiger, Luc Houtkamp, Han Bennink, Theo Loevendie en het Zapp String Quartet. En nu in 2013 komt Mark Alban Lotz al reizend op de 19de verdieping van Conclusion terecht voor een aantal instant-impro-sessies in het kader van 30 jaar Concertzender.

 

Mark Alban Lotz zal tijdens a)Live & (RE)turn To Zender samen met Robert van Heumen een gesprek voeren met Gerard Meulenberg over instant-improvisatie en u kunt luisteren naar een recente opname van het project IstanPOOL, waarin van Heumen en Lotz samen een belangrijke rol spelen.

 

Ga hier naar de website van Mark Alban Lotz voor meer informatie.