spinner

DreamScenes Special: “Dream Scenes Bratislava”

Bratislava, 29 juni, 9 uur ’s avonds. Slaapzakken liggen klaar, tafels staan vol apparatuur en zacht zoemende beamers draaien zich warm voor een heel bijzondere bijeenkomst: het Ambient Sleepover Festival. Tussen 9 uur ’s avond en 8 uur ’s ochtends vond in de Slowaakse stad een elf uur durend nachtconcert plaats, met elf acts die een performance gaven voor een publiek dat luisterde, dommelde of gewoon sliep. De naam van dit festival was Dream Scenes Bratislava En inderdaad: de naam kwam van de maandelijkse DreamScenes mix serie op de Concertzender!

De concertzender betaalt terug met gelijke munt en evenveel respect en presenteert met gepaste trots een DreamScenes special, met een selectie van de optredens op dit festival!

Het festival werd georganiseerd door Lukáš Bulko (Alapastel) en Lukáš Medlen (Charon). De line up bevatte optredens van Chaosdroid, Whithe, Alapastel, Casi Cada Minuto, Phragments, Prvočísla, 16 Colours, Strom Noir, Vrtačky Po Desáté Hodině, Meltingeyes en Charon. Voor wie – het is nauwelijks denkbaar- nog niet bekend is met de Slowaakse ambient/experimentele muziekscene zal waarschijnlijk alleen de naam Strom Noir, en in mindere mate Alapastel, bekend klinken. Een extra reden om eens dieper in de onbekende Slowaakse ambient-scene te duiken. Muziek kent geen grenzen!

Natuurlijk kunnen we onmogelijk elf uur optredens vangen in een mix van 60 minuten. Het is een korte selectie, soms ook in een andere volgorde dan de optredens. De mix is dus geen concertregistratie en niet alle artiesten zijn vertegenwoordigd. Maar voor wie er niet bij was geeft het programma een indruk. En denk er vooral ook even het heerlijke ontbijtje bij waarmee Dream scenes Bratislava in de vroege ochtend van 30 juni werd afgesloten!

Luisteren
Zondag 11 augustus van 19 tot 20 uur.