spinner

Philippe Elan en Therese Steinmetz in Actueel

wo 20 feb 2019
Thema: Algemeen

Evert Jan Nagtegaal interviewde zojuist in het programma Concertzender Actueel de Franse zanger Philippe Elan en zangeres Therese Steinmetz, wier nieuwe album Manège à trois op 7 maart in het Betty Asfalt Complex gepresenteerd wordt. Luister even!

Philippe Elan is een Franse zanger die in Nederland woont en Therese Steinmetz een Nederlandse zangeres die in Zuid-Frankrijk woont. Sinds een paar jaar verzorgen zij samen met saxofoonkwartet Amstel Quartet optredens in den lande met ook albums.

Hun nieuwe album ‘Manège a trois’ is een vinylplaat. De titel van het album is geïnspireerd door het lied ‘Mon manège à moi’ (1959) van Edith Piaf. ‘Therese Steinmetz, het Amstel Quartet en ik zijn een carroussel met drie eenheden’, vertelt Philippe Elan aan Concertzender. ‘Ons nieuwe album bevat zowel golden oldies als nieuwe parels uit Frankrijk en Nederland. De mooiste chansons van Jacques Brel, Charles Aznavour, Edith Piaf, Ramses Shaffy, France Gall en vele anderen. Over het in 2015 verschenen album Sax avec Elan van Philippe en het Amstel Quartet schreef de pers: ‘Dit saxofoonkwartet is balsem voor de ziel. […] Piafs La Vie en Rose is een openbaring, de arrangementen en Elans klassieke voordracht vormen een gelukkig huwelijk.’

Evert Jan Nagtegaal belt in Concertzender Actueel ook met de in Zuid-Frankrijk woonachtige Thérèse Steinmetz, die daar na de dood van haar echtgenoot Gerrit den Braber is gaan wonen. Ze vertelt: ‘Sinds ik vijf jaar geleden Philippe Elan leerde kennen treden we samen regelmatig op, met onder andere het programma Amsterdam Paris. Het is een muzikale dialoog die mooi ontvangen is met vijf sterren’, aldus Thérèse Steinmetz. ‘En volgend jaar brengen we weer een nieuw programma getiteld Over grenzen.’

Het nieuwe album Manège à trois wordt op 7 maart om 20.30u gepresenteerd in het Betty Asfalt Complex en aangeboden aan Paul Haenen. Kaarten zijn hier te bestellen.
De uitzending is hier terug te luisteren.