spinner

Acoustic Roots

vr 19 sep 2014 21:00 uur

Lirio in concert.

Lirio is vooral bekend om de live optredens. Met de warme klanken van akoestische instrumenten en haar gedreven aanpak geeft Lirio een nieuwe impuls in de Europese traditie van dansmuziek. Het trio brengt Europese en Nederlandse Balfolk*, waarbij zij gebruik maakt van originele composities met pakkende melodieën.
Lirio bestaat uit:
Wouter Kuyper: accordeon, doedelzak, composities
Sander van der Schaaf: gitaar, arrangementen
Gerdien Smit: viool.
Lirio heeft inmiddels twee cd’s gemaakt: ‘Lirio’ and ‘Hanterdroom’
Voor verdere informatie: http://www.lirio.nl
balfolk.jpg*Balfolk is muziek die gespeeld wordt op live dansavonden. De muziek kan bestaan uit een verzameling West-Europese dansen, zoals de Ierse en Schotse muziek dansavonden, ook wel céilídh genoemd en dansen van het bal populaire in Frankrijk etc. Er worden koppeldansen maar ook groepsdansen uitgevoerd, zoals de Mazurka, de Jig of de Cercle. Er is veel interactie tussen dansers en muzikanten, waardoor Balfolk speels, gezellig en sfeervol is.
Lirio speelt vaak op Nederlandse maar ook buitenlandse bals. Gebaseerd op en geïnspireerd door traditionele muziek en dansen maakt zij eigen composities. Vaak is er aan het einde van het bal, als de band klaar is maar nog lang niet iedereen naar huis wil, nog een sessie. Allerlei dansers die ook muzikant blijken te zijn, halen hun instrumenten te voorschijn om midden op de dansvloer nog wat te spelen en de dansers te vermaken. Regelmatig schuiven de muzikanten die eerder op de avond nog op het podium stonden hier ook nog bij aan. Het is een evenement dat de laatste jaren ook in Nederland aan populariteit wint dankzij bands als Lirio.
Zie ook: http://www.balfolk.nl/
De opname is gemaakt in de Pieternel, de beroemde aanbouw van de Pieterskerk in Utrecht.

Samenstelling: