spinner

Acoustic Roots

vr 17 okt 2014 21:00 uur
Componist: Louis Ignatius Gall

Het Göksel Yilmaz Ensemble te gast in de ruimte Pieternel van de Pieterskerk te Utrecht.

 
Göksel Yilmaz Ensemble heeft dit jaar een drukke tourperiode achter de rug met het Internationaal Danstheater met de dansvoorstelling Silk. Met deze succesvolle show reisden zij vervolgens naar Indonesië en gaven daar drie shows in Jakarta en Solo.
Göksel Yilmaz 5.jpgGoksel Yilmaz is geboren in Nederland en is van Arabische afkomst. Hij groeide op in Zuid-Turkije. Op jonge leeftijd speelde hij al saz (Turks snaarinstrument) en specialiseerde zich in de Turkse volksmuziek. Tijdens zijn middelbare schooljaren speelde hij in een folklore koor en richtte zijn eerste muziekgroep “Anadolu Ezgisi” op waarmee hij ruim 10 jaar optrad in Nederland, Duitsland en Turkije. In 1997 begon hij met de studie klassiek gitaar aan het conservatorium te Enschede bij concertgitarist, luitist en componist Louis Ignatius Gall.
Göksel Yilmaz.jpgSinds de oprichting van het Göksel Yilmaz Ensemble in 2006 gaven ze concerten in België, Turkije en Nederland.
Zijn debuut cd Gezgin (dat reiziger betekent) kreeg vele lovende kritieken. Het is een prachtige serene cd met Anatolische lyriek, gezongen in het Turks en Arabisch. Daarnaast bevat het repertoire eigen composities van Yılmaz, beïnvloed door traditionele muziek en westerse stijlen zoals jazz, blues en klassiek.
De transparante arrangementen brengen de muziek tot leven en spreken zowel de Turks-Oriëntaalse muziekliefhebber, als ook de gemiddelde jazz en wereldmuziekliefhebber aan.
De samenwerking met het Internationaal Danstheater is nog niet ten einde. Zo start komend seizoen een volgende theatertour met Si-Lin: de legende van de Zijdeprinses, de jeugdversie van Silk.
Ook wordt er hard gewerkt aan een nieuwe cd, die in 2015 zal worden uitgebracht.
In de studio met Göksel Yilmaz zijn verder te horen de Nederlandse violiste Anne Bakker, contrabassist Sándor Kém, percussionist Ulas Aksünger en zangeres Funda.
Zie ook de website:

Samenstelling: