Acoustic Roots | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Acoustic Roots

vr 17 mrt 2017 21:00 uur
Componist: René Uijlenhoet

Onze gasten van vandaag zijn Simone Bottasso & Reza Mirjalali in het project Neighbours

 

Het project Neighbours is een ontmoeting tussen de muziek van West- en Oost, dat gericht is op een betere burenrelatie, door het delen en erkennen van gezamenlijke menselijke en culturele waarden.

Simone & Reza zeggen hierover: “In het kwetsbare historische moment waarin we leven, zijn wij van mening dat het alleen via muziek en kunst mogelijk is het hoofd te kunnen bieden aan moeilijkheden, vooroordelen en angsten die de media ons elke dag voorschotelen.“

Simone Bottasso – diatonische accordeon
Simone Bottasso speelde al op 8-jarige leeftijd de diatonische accordeon. Hij begon met het bestuderen van de Occitaanse en Italiaanse traditionele muziek en studeerde bij Riccardo Tesi, Norbert Pignol, Marc Perrone en Silvio Peron. In 2012 studeerde hij af op de klassieke fluit. In 2013 sloot hij zijn studie Jazz af bij het Conservatorio G.Verdi di Torino en verhuisde naar Rotterdam om aan het Codarts Conservatorium bij docenten Paul Van Brugge en René Uijlenhoet Jazz, hedendaagse en elektronische compositie te studeren.

Als muzikant werkt hij aan vele projecten (Duo Bottasso, Abnoba, Samurai, Folk Messengers, Stygiens), waarmee hij optreedt in vele Jazz-, klassieke muziek- en wereldmuziekfestivals in Europa.

Reza Mirjalali – tar, ud
Reza Mirjalali is geboren in Iran (Teheran) in 1989. Hij leerde de tar te bespelen op 12-jarige leeftijd van zijn vader (Shahram Mirjalali).
Op 17-jarige leeftijd ging hij op tournee met zijn vader en werkte samen met andere bands en muzikanten uit verschillende muzikale genres. Hij won muziekcompetities in Iran op het gebied van improvisatie en solomuziek. Zijn wens is om een brug tussen de Oostelijke en Westelijke cultuur te slaan door middel van muziek en om deze reden verhuisde hij in 2013 naar Nederland, waar hij samenwerkt met verschillende ensembles (Perzische traditionele muziek, Ottoman muziek, jazz, pop). Ook vormt hij een duo met zijn vader.
Momenteel studeert hij aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam.

You tube:

Speellijst:

Reina
New way
Something
Diatofonia
Autumn 2014
Separation

 

Samenstelling: