Acoustic Roots | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Acoustic Roots

vr 20 sep 2013 21:00 uur

De Tibetaanse zangeres Namgyal Lhamo is te gast in onze ‘huiskamer studio’ op de 19e verdieping van het Conclusion gebouw, Utrecht.

 
Namgyal Lhamo is een bekende zangeres van de traditionele Tibetaanse liedkunst en opera. Omdat ze al op haar achtste begon op te treden, werd Namgyal Lhamo door velen beschouwd als een wonderkind. Ze bekwaamde zich gedurende veertien jaar in alle aspecten van de Tibetaanse uitvoerende kunsten bij de grote meesters van de Tibetaanse opera en klassieke muziek in het Tibetaans Instituut voor Podium Kunsten (TIPA). Lhamo groeide uit tot dé ster van het Tibetaanse lied en de opera in TIPA. Door haar opleiding staat zij in de traditie van de verschillende soorten klassieke en volksmuziek van haar land.
Haar vertolkingen van de ‘Nangma’ en de ‘Toeshe’, Tibetaanse klassieke liederen uit de 17e eeuw, worden algemeen geroemd. Zij is daarom ook bekend onder de volksnaam ‘De Nachtegaal van Tibet’.
Namgyal 2.jpg
Missie
Namgyal Lhamo woont sinds de jaren ‘80 in Nederland. Al deze tijd werkte zij aan haar missie om de Tibetaanse cultuur in stand te houden via haar muziek en zang. Ze nam deel aan verschillende culturele manifestaties in Nederland en daarbuiten, zoals Earth Dance, World Artists for Tibet, de 50ste Verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en zij trad op gedurende de Tibetan Freedom Concerts in Amsterdam en New York. Namgyal Lhamo treedt solo op. Zij begeleidt zichzelf op het podium met de Tibetaanse luit (dranyen).
Voor meer informatie: www.namgyallhamo.com
of www.facebook.com/namgyallhamo

Samenstelling: