spinner

Acoustic Roots

vr 20 nov 2015 21:00 uur
Componist: Michael Riessler

Te gast het duo Valentin Clastrier – Steven Kamperman in de Pieternel van de Pieterskerk, te Utrecht.

Valentin Clastrier en Steven Kamperman brengen Europese bourdontonen in een verrassend perspectief.
De Franse draailiergigant Valentin Clastrier vormt sinds enige tijd een duo met de Nederlandse rietblazer Steven Kamperman. Het is een duo dat je meeneemt naar een uitzonderlijk universum met een eeuwenoud instrument dat opwindende moderne klanken blijkt te kunnen voortbrengen. Aan het eind van dit jaar verschijnt hun eerste CD.
Valentin Clastrier.jpgValentin Clastrier wordt algemeen gezien als de eerste die de draailier geschikt maakte voor contemporaine muziek door middel van virtuoze speeltechnieken en de ontdekking van nieuwe klankmogelijkheden. Hij speelde jarenlang met Europese jazzhelden als Louis Sclavis, Michel Godard en Michael Riessler.
Klarinettist en componist Steven Kamperman was het afgelopen decennium leider van de baanbrekende wereldjazzformatie Baraná, waarmee hij van Mexico tot Siberië te horen was. 
Het eerstvolgende concert is donderdag 12 november 20:30 uur, in Rasa Utrecht
Steven Kamperman.jpgHet Moors Magazine schrijft als volgt over het duo Valentin Clastrier – Steven Kamperman op het Baraná Wereldjazz Festival, april 2014:
"Natuurlijk is het duo dat Clastrier en Kamperman nu vormen de traditionele folk ver voorbij, maar jazz kun je het eigenlijk ook niet noemen. Wereldjazzfolk? Als je ze ziet spelen is het feitelijk heel simpel: twee muzikanten op muzikaal avontuur. Ze vinden het niet belangrijk hoe je hun muziek wil categoriseren, het gaat ze puur om de klanken die ze voortbrengen, om de interactie, om het muzikale verhaal dat er verteld wordt – er wordt gewoon intens muziek gemaakt, samen. En dat intrigerende avontuur is magnifiek om te zien en te horen, vooral als je twee muzikanten ziet die elkaar echt vinden, en die een eind samen op pad gaan, zoals hier."
Het programma wordt herhaald op zaterdag 28 november van 22:00 – 23:00 uur.
Zie ook hun website:
En video:

Samenstelling: