spinner

Acoustic Roots

vr 20 mei 2016 21:00 uur
Componisten: Miles Davis | Nick Drake

Singer Songwriter Jono McCleery.

Vandaag zenden wij het solo concert uit van Engelse singer songwriter Jono McCleery dat op vrijdag 13 mei om 20:15 uur werd opgenomen in de werfkelder van De Kargadoor, Utrecht.
Jono McCleery is een enigmatische en veelbelovende muzikant uit Zuid-Oost Londen, die zonder twijfel een van de snelst groeiende sterren in het singer-songwriters circuit van Engeland is. Zo toerde hij al met Gil Scott Heron, Bonobo, Fink, Jose Gonzales, Little Dragon, Jamie Woon en het Portico Quartet. Jono begon met gitaarspelen op 18-jarige leeftijd waar hij het vak leerde in het Londense live muziek circuit. In 2008 verscheen zijn debuutalbum Darkest Light, dat gefinancierd werd door donaties van zijn fans. Een schitterend luisteralbum dat invloeden kent van grootheden als Nick Drake, Bill Withers en Jeff Buckley.
Jono McCleery2.jpg
In 2011 bracht hij het album ‘There is’ uit met daarop onder andere het prachtige nummer Fears, waarin zijn elektrische gitaarwerk maar vooral zijn stem sterk doet denken aan John Martyn’s iconische album ‘Solid Air’, ook wordt hij wel vergeleken met Miles Davis en Massive Attack.
In 2015 verschijnt zijn album ‘Pagodes’, een intiem, persoonlijk en sterk poëtisch album, gevolgd door ‘Pagodes Live’ in 2016.
Pagodes LIve.jpg

 1. This idea of us
 2. Since I
 3. Clarity
 4. Tomorrow
 5. Bet she does
 6. Darkest Light
 7. Fire in my hands
 8. Halfway
 9. Painted blue
 10. Desperate measures
 11. Age of Self
 12. Ballade
 13. Suzanne (Leonard Cohen)

Voor meer informatie zie zijn website:
Zie ook het nummer Fears op youtube:
en ook Wonderful Live:

Samenstelling: