spinner

Acoustic Roots

vr 21 feb 2014 21:00 uur

Folkzangeres / singer songwriter Linde Nijland te gast in het live-programma Acoustic Roots, samen met multi-instrumentalist Bert Ridderbos.

 
Linde Nijland is Nederlands bekendste folkzangeres. Ze heeft een kristalheldere stem en brengt liedjes in de stijl van de Engels, Ierse en Amerikaanse folkmuziek. Linde begon haar carrière jong als helft van het zangduo Ygdrassil waarmee ze 15 jaar optrad en vijf albums maakte.
Linde Nijland Bert RIdderbos.jpg
Sinds 2007 treedt ze solo op, begeleid door multi-instrumentalist Bert Ridderbos, soms in combinatie met andere artiesten (o.a. Iain Matthews, Fred Piek). Met een succesvol eerbetoon aan de Britse zangeres Sandy Denny (Linde Nijland sings Sandy Denny) trok ze onder meer de aandacht van de Amerikaanse producer Joe Boyd die haar vroeg te zingen bij een reünieconcert van de legendarische groep Fairport Convention in de Barbican Hall in Londen in 2009.
De afgelopen jaren was Linde o.a. in het nieuws (o.a. NRC en radio 1 journaal) met een bijzondere reis over land naar het Himalaya koninkrijk Bhutan waarvan in 2010 de CD met DVD ‘A musical journey’ verscheen. Tijdens de reis gaf Linde concerten en speelde ze samen met traditionele musici in landen als Servië, Iran, India en Bhutan.
– Voorproefje nieuw album –
Begin maart verschijnt Linde’s nieuwe, tiende album dat ze samen met Bert Ridderbos (op gitaren, banjo, cittern, bas, mandoline en accordeon) en gastmuzikanten maakte. Op het album ‘I am here’ staan veel eigen nummers. Ook bevat het covers en een traditional. In Acoustic Roots zal Linde exclusief live een preview van haar nieuwe cd ten gehore brengen.

Samenstelling: