Acoustic Roots | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Acoustic Roots

vr 15 mrt 2019 21:00 uur

Leo Wijnkamp en Kees van der Poel te gast bij Acoustic Roots in Podium Oost, Utrecht

 

Leo Wijnkamp en Kees van der Poel zijn na meer dan 40 jaar weer bij elkaar met hun swingende groove op finger picking guitar. Hun programma ‘The Ragtime Guitar Parlour’ omvat rags (o.a. Scott Joplin), folk- en fiddle tunes en Americana.

Karin van den Boogaert praat met Leo Wijnkamp en Kees van der Poel

 

Van der Poel is een Multi-instrumentalist (naast snaarinstrumenten speelt hij oa. Trekzak en draailier). Hij is componist van complexe fingerstyle gitaarstukken. Kees van der Poel raakte geboeid door Nederlandse traditionele zang op oude opnamen en dat was de basis voor de Nederlandse folkgroep Wargaren en de later legendarische folkgroep Wolverlei. Tegenwoordig toert hij met zijn oude maat Leo Wijnkamp. Wijnkamp is wellicht niet zo bekend in Nederland, maar internationaal timmerde deze gitarist behoorlijk aan de weg. Zo belandde hij in de jaren zeventig op het Kicking Mule label van Stefan Grossman, toerde met Grossman, Marcel Dadi, John Renbourn en Davey Graham. Wijnkamp is een autoriteit in de ragtime voor gitaar, een passie die hij deelt met Van der Poel. Hun interesse gaat dan met name uit naar de magistrale gitarist Blind Blake.

In 2016 kwam de cd Ragtime Guitar Parlour uit op Pan Records met gitaarduetten, gearrangeerd door Leo Wijnkamp. In 2018 bracht het MediMuse label een nieuwe verzamel CD van hem uit, getiteld The Incredible Leo Wijnkamp.

Voor meer info: medimuse@xs4all.nl

 

Playlist:

  1. Black and White Rag, George Botsford
  2. Franklin Blues, Sam Mc Ghee
  3. Dance of the Goldenrod, Merle Travis
  4. Magnetic Rag / Easy Winners, Scott Joplin
  5. Rag, Ervin Schulhoff
  6. Feeling my Way, Eddie Lang & Carl Kress
  7. Harry Lime Theme (solo Leo),  Anton Karas
  8. West Coast Blues (solo Kees),  Blind Blake
  9. Tickle Her / Crowley Walz, traditionals
  10. Mississippi Blues / Kind Hearted Woman, Willy Brown, Robert Johnson

 

Samenstelling: