Acoustic Roots | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

Acoustic Roots

vr 19 aug 2022 21:00 uur

Acoustic Roots goes Batavierhuis. In de komende tijd zijn we te gast in het Batavierhuis in Rotterdam. In deze aflevering: Alexandra Alden.

Ons onderkomen in Utrecht, Podium Oost, gaat dicht ivm. een ingrijpende verbouwing. In onze zoektocht naar een tijdelijke andere plek, kwamen we terecht in Rotterdam bij het Batavierhuis, een creatieve broedplaats voor talent. De focus ligt weliswaar op muziek, maar met ruimte voor andere kunstvormen.

Het leek ons fantastisch om een aantal Batavieren in dit programma te vragen. We hadden al eerder een opname gedaan van Batavier Simone Bottasso, maar toen bleek dat de Maltese Alexandra Alden óók Batavier bleek te zijn, wisten we het zeker. Na 3 jaar ‘jacht’ op haar als gast gemaakt te hebben, zouden we haar dan eindelijk strikken, in haar eigen stad. Ze is de eerste Batavier in deze serie: ‘Acoustic Roots Goes Batavierhuis’

Alexandra Alden en Karin van den Boogaert (Foto: Acoustic Roots)

 

Alexandra Alden kwam zeven jaar geleden op 18-jarige leeftijd naar Nederland om Jazzmuziek aan CODARTS te studeren. Ze leerde gitaar spelen en begon zelf liedjes te schrijven. Ze heeft een erg drukke agenda. Ze is een BM’er: een Bekende Maltese. Ze had een hit op Malta toen ze 16 was, en een paar jaar geleden was ze jurylid van de Maltese versie van X-factor. Ze toert door Europa en gaat binnenkort naar de VS om daar op een festival op te treden. Ondertussen werkt ze aan een nieuwe CD, die in het voorjaar van 2023 uit moet komen. Gelukkig kon ze in Acoustic Roots even tot zichzelf komen.

Tijdens haar optreden werden we betoverd door haar prachtige stem, en haar fragiele liedjes. Beauty re-defined.

Lees alles over Alexandra Alden en het Batavierhuis.

1. Pilgrim
2. Ladybird
3. What can we do
4. Helium
5. Muscle & blood
6. Not for me to say
7. Vagabond
8. Fool
9. Darling
10. Wild honey and thyme

 

Samenstelling:
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan