spinner

Bijdetijds

De Concertzender heeft een nieuwe serie van programma’s waarin de huidige generatie Nederlandse componisten in kaart zal worden gebracht. Wie beïnvloedt wie? Wat zijn belangrijke muzikale inspiratiebronnen? En wat zijn hun drijfveren? Als tweede in deze serie hoort u werken van de sinds 2007 in Nederland wonende Poolse componiste Katarzyna Szwed.

Elke maand zenden wij recente werken van hen uit, maar vragen wij ze ook naar één sleutelwerk dat hen dierbaar is of dat een belangrijke rol in hun ontwikkeling heeft betekend. Tenslotte vragen wij hen om voor het volgende programma in deze serie alvast een werk van een collega te laten horen. Op deze manier ontstaat er als vanzelf een canon van de nieuwste Nederlandse muziek.
Als tweede in deze serie hoort u werken van de sinds 2007 in Nederland wonende Poolse componiste Katarzyna Szwed. Zij voltooide haar master compositie aan het Rotterdams Conservatorium bij Peter-Jan Wagemans, Klaas de Vries en René Uijlenhoet. Momenteel werkt zij aan een promotie-onderzoek aan de universiteit van Birmingham.
Haar werk kenmerkt zich door een zoektocht naar schoonheid en verstilling, waarin zij de luisteraar probeert te verleiden om zich over te geven aan de verwondering die ontstaat wanneer men zich kan overgeven aan het moment.
1. Katarzyna Szwed. Let me peacefully remind you. Nowo 21.
Eigen opname componist 
2. Gyorgy Ligeti. Lontano.
Wiener Philharmoniker olv. Claudio Abbado.
3. Katarzyna Szwed. High tides and blossomings.
Codarts ensemble olv. Hans Leenders.
Eigen opname componist
4. Katarzyna Szwed. Kind of like Indian summer.
Asko ensemble olv. Bas Wiegers.
Eigen opname componist 
5. Giuliano Bracci. Mattino.
Nieuw Ensemble olv. Gregory Charette.
Eigen opname componist

Samenstelling: