spinner

Carib Calling

vr 10 nov 2017 21:00 uur

Special Guest: Robby Harman. Muziek uit Suriname, Cariben en Zuid Amerika. Een programma, naar een idee van Noraly Beyer, rondom special guests die zelf hun thema- en de muziek mogen bepalen.

Special Guest:
[1] Robby Harman

Thema:
Crossover & Sranan Tongo

Presentatie:
Guilly Koster

Robby Harman, alias Robert Harman Sordam. ‘Amsterdammer’, kind van een vader geboren in Mungo (Suriname) en een moeder geboren in Amsterdam.
Hij wordt beïnvloed door een diversiteit aan culturele en muzikale stijlen. Al jaren presenteert hij zijn muzikale expertise in projecten, en ondersteunt diverse projecten van componisten.
Zijn nummer ‘Libi Tori’ staat zeven weken op nummer één in Suriname. Theaterreizen met cabaretière Jetty Mathurin en concerten met het Metropole Orchestra volgden. Ook introduceert hij een nieuw muzikaal concept: Dutch Caribbean Crossover.
Samen met Iwan VanHetten in Londen produceert hij zijn album ‘Harmanized‘ dat is uitgebracht, in combinatie met een boek, in november 2016.
Hij heeft een speciale aanpak in zijn interpretaties van bestaande Afro-Caribische muziektradities. Zijn crossovers, stijl en ritme, kunnen worden omschreven als een mix van Afro-Jazz met Soul, RnB en Blues.

Speellijst:
– Country Boy, Youssou NDour
– Na Te A Pee, Kara Dara
– Kulembanban, FraFra Sound
– If yu no man du bun, Al Goodah
– Nengo Lo, Djinti
– San Yu Ben Taigi Mi, Kenny B
– Ondro Bon, Manoushka
– Afiba, Robby Harman
– Spesrutu Bon, Robby Harman
– Mazurka Erotica, Izaline Calister

Productie & regie:
Cobie Ivens

Met dank aan:
Salto Amsterdam

Herhalingen:
Zaterdag 18 november 03:00 & 22:00 uur.

[1]
Robert-Harman Sordam is niet meer. Na een lang ziekbed overleed hij op zondag 17 juni 2018 in Amsterdam. De  componist en zanger met de zacht-getimbreerde stem, geboren op 8 maart 1955, was jarenlang een van de drijvende krachten binnen de Surinaams-Amsterdamse muziekscene. Zelf omschreef hij zijn muziek als ‘vocale swing en geïmproviseerde jazzy muziek met Afro-Caribische invloeden’. Zijn warme persoonlijkheid zal enorm gemist worden.
Samenstelling & presentatie: