Carib Calling | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
spinner

Carib Calling

vr 6 apr 2018 21:00 uur
Componisten: Frank Sinatra | Nat King Cole

Special guest: Oscar Harris. Muziek uit Suriname, Caraïben en Zuid Amerika. Een programma naar een idee van Noraly Beyer, rondom ‘Special Guests’ die zelf hun thema- en de muziek mogen bepalen.

 

Special Guest:
Oscar Harris

Thema:
Respect, Nostalgie en Referentiekader.

Gastvrouw:
Lydia Emanuels.

Al ruim een halve eeuw staat crooner, entertainer en ‘mister Soul’ Oscar Harris op het podium. Hij trad op met een keur van grote, internationale sterren, veroverde verschillende werelddelen met zijn songs en maakte een onvoorstelbare hoeveelheid singles, elpees en cd’s. Zijn carrière begon in 1960, op een zondagmiddag in Paramaribo.

In 1973 verliet Harris The Twinkle Stars. Eigenlijk voelde hij zich meer ‘crooner’ dan bandlid, hoewel hij op toernee in de VS nog solidair was gebleven met de groep. Daar probeerde Arthur Miller, bekend als schrijver, ex-echtgenoot van Marilyn Monroe én concertorganisator, hem over te halen om een platencontract te tekenen. Zijn stem en performance hoorden volgens Miller absoluut thuis in de Amerikaanse showbizz. Vleiend, zonder meer, maar Harris weigerde zijn band in de steek laten. Als collectief waren ze gekomen en zo zouden ze ook weer terugvliegen. Uiteindelijk ging hij toch solo, omdat hij ook andere genres wilde verkennen. Daar moest het publiek aan wennen maar in 1980 was het raak ook met de enorme hit ‘Song for the children’ die hem ook internationale roem bracht. Harris ging op toernee door onder meer Israël, Indonesië en Afrika.

Daarna trad Harris geregeld op met het Metropole Orkest en verkende hij vrijwel alle denkbare genres. Recentelijk maakte hij zijn opwachting in verschillende tv-programma’s. Tot op de dag van vandaag is hij een veelgevraagd artiest. Vanwege zijn stem, zijn veelzijdigheid – de laatste jaren zoekt hij het meer in een jazzy en bluesy repertoire – en zijn innemende performance. Welke nummers hij zingt is hem om het even. Zolang hij de zaal maar laat genieten: ‘Entertaining is my business.’

Tekst: Top Notch

 

– Unforgettable, Nat King Cole
– Mathilda, Max Woisky Sr.
– Try a little love, Oscar Harris
– You make me feel so young, Frank Sinatra
– This Guy’s in love with you, Sammy Davis
– Whispering hope, Anne Harris & Kapelkas
– Mandolins in the moonlight, Perry Como
– Singing the blues, Ruud Seedorf
– Wonderful world, Sam Cooke
– Endlessly, Brook Benton
– The wind beneath my wings, Oscar Harris
– Adyosi, Max Nijman

Productie & regie:
Cobie Ivens.

Met dank aan:
Salto Amsterdam.

Herhalingen:
zaterdag 14 april 2018, 03:00 en 22:00 uur.

 

Samenstelling & presentatie: